Programele de consolidare și reabilitare a fațadelor clădirilor din Capitală continuă

În sedinta CGMB de miercuri au fost aprobate o serie de proiecte prin care se continua programele de consolidare si reabilitare a fatadelor cladirilor din Capitala.

Astfel, s-au aprobat fonduri de la bugetul local pentru proiectarea lucrarilor de reparatii la doua imobile situate in centrul Capitalei, ambele cladiri fiind incadrate in clasa I de risc seismic si intr-un stadiu avansat de degradare. Este vorba despre un imobil de 11 etaje, construit in 1938 de pe Calea Victoriei nr. 95 și un imobil de 6 etaje, vechi de peste 80 de ani, din str. Nicolae Iorga nr. 22.

De asemenea, au mai fost aprobate: un proiect de hotarare prin care s-a propus finanțarea integrala a cheltuielilor pentru realizarea lucrărilor de punere în siguranță și reparații a fațadelor în cazul imobilelor care sunt în stare avansată de degradare și pot pune în pericol locatarii sau trecătorii, precum si alte doua proiecte vizau actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru finalizarea consolidarii imobilelor din str Spatarului si din str. Franceza. Actualizarile s-au realizat pentru ca, pe parcursul desfășurării lucrărilor, au fost necesare intervenții care nu au fost prevăzute în proiectul initial.

  • In cadrul sedintei de consiliu s-au mai aprobat totodata si indicatorii tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor de reparații majore și redarea funcționalității imobilului din Calea Victoriei nr. 22 – 24 (Blocul Rosenthal). Pana in prezent s-au efectuat igienizari, interventii la fatada pentru punere in siguranta si s-a elaborat documentatia in baza careia s-a propus aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Blocul Rosenthal, așa cum este cunoscut, a fost construit în anul 1938, după planurile lui Radu Dudescu, la acea vreme arhitectul șef al Băncii Naționale a României. Construcția a costat circa 35 de milioane de lei și timp de treizeci de ani a găzduit “Casa de Pensiuni, Împrumuturi și Ajutoare” a angajaților BNR. Din anul 1968, a fost sediul Băncii Române de Comerț Exterior. După 1999, imobilul a rămas în paragină. Clădirea – monument istoric – are un subsol pe două niveluri, cinci etaje de birouri, o sală de conferințe, la etajul șapte se află o sală de sport și un bufet la etajul opt. La parter au fost spații comerciale.

PMB anunță că a finalizat lucrările de reparații ale fațadelor la două clădiri monument-istoric

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati