Programul de Executive MBA organizat de WU Executive Academy în Bucureşti a înregistrat în acest an cel mai mare număr de înscrieri din 2006

0
92

WU Executive Academy, parte a Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena, cea mai mare universitate de business din Europa, a înregistrat în aceast an un număr record de înscrieri pentru programul de Executive MBA din Bucureşti, un sfert dintre studenţi ocupând poziţii de director general, majoritatea în IT, telecomunicaţii şi energie.

Astfel, pentru promoţia 2020-2022 s-au înscris 33 de manageri şi antreprenori români şi străini, cel mai mare rezultat de la începerea programului în România, în 2006.

În noua clasă de EMBA, aproximativ 85% dintre participanţi sunt de naţionalitate română, iar circa 15% sunt străini (germani, austrieci, bulgari, ruşi şi italieni). Ponderea bărbaţi/femei în cadrul acestei serii este de 81% – 19%, iar vârsta medie este de 37 de ani.

Din totalul studenţilor, 25% ocupă funcţii de manageri generali, industriile dominante fiind IT şi telecomunicaţii (22%), urmată de energie (16%), transporturi (13%) şi construcţii/inginerie (10%). Restul participanţilor provin din domenii precum comerţ, industria producătoare, sectorul medical şi farmaceutic, FMCG, finanţe şi consultanţă sau sectorul de servicii.

„Suntem mândri să începem noul ciclu de cursuri EMBA Bucharest cu cel mai mare număr de cursanţi de la startul programului în România. Ne bucurăm să vedem că mulți profesioniști de top aleg să investească în dezvoltarea lor personală și profesională continuă în perioadele de criză, iar numărul de înscrieri ne confirmă faptul că oferim un program de calitate și aplicat la exigențele profesionale ale managerilor și antreprenorilor.  Noua serie care a debutat în această toamnă va beneficia de aceeași calitate înaltă a cursurilor cu care WU Executive Academy și-a obișnuit studenții de-a lungul timpului. Mai mult, programa a fost adaptată pentru a reflecta cât mai bine contextul actual, iar un exemplu în acest sens este modulul de <Negociere>, care cuprinde informații despre negocierea online”, a declarat Prof. Phillip C. Nell, Director Academic, Executive MBA Bucharest.

Programul de Executive MBA oferit de WU Executive Academy în București se află în top 3 cele mai bune programe de educație executivă din România și este singurul care beneficiază de tripa-acreditare internațională – EQUIS, AMBA și AACSB. Programul este recunoscut și apreciat pentru calitatea profesorilor, aplicabilitatea cursurilor, oportunitățile de networking oferite, dar și pentru cele două rezidențiate internaționale, în Austria și SUA.

Cursanţii vor lucra cu 14 profesori, jumătate dintre aceștia fiind de la Universitatea WU din Viena, iar jumătate de la universități prestigioase din lume precum IE – Spania, IESE – Spania, Frankfurt School of Finance & Management – Germania și Carlson School of Management – USA.

Programul se desfășoară în regim part-time, pe o durată de 16 luni, și cuprinde 14 module care acoperă noțiuni de management general și leadership global. Acesta se încheie cu un proiect final – “Capstone Project”, care constă în realizarea unui plan de afaceri pentru un proiect antreprenorial. EMBA Bucharest se află în cel de-al 14-lea an de activitate în România, până în prezent având peste 400 de alumni. Aproximativ 70% dintre absolvenți avansează în carieră după absolvirea cursurilor.

WU Executive Academy alocă anual un buget de burse de peste 200.000 de euro, pentru a veni în sprijinul celor care-și doresc să urmeze programul de EMBA. Circa o treime dintre studenţi au fost susţinuţi financiar de companiile pentru care lucrează, o altă treime beneficiază de co-plată din partea companiilor iar restul s-au finanțat singuri. Conform statisticilor, studenții îşi pot recupera în totalitate banii în primii trei ani de după absolvire, ca urmare a creșterilor salariale.

WU Executive Academy este recunoscută la nivel internațional pentru calitatea programelor sale. Anul acesta, programul Global Executive MBA s-a clasat pe locul 32 în prestigiosul top Financial Times al celor mai bune programe de Executive MBA din lume, fiind cel mai bună poziție ocupată până acum. Programul a obținut scoruri de top la mai multe categorii relevante pentru studenți, una dintre acestea fiind progresul în carieră. Creșterea salarială a unui absolvent a ajuns la 64%, dublu față de anul trecut, în timp ce salariul mediu s-a mărit cu 15%, la 207.000 USD. De asemenea, Global MBA ocupă locul 7 în lume privind experiența de lucru a studenților și locul 12 în ceea ce privește experiența internațională de studiu, depășind programele de EMBA ale școlilor de renume INSEAD și CEIBS.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.