Programul Pilot Academy al Wizz Air caută continuu candidaţi ambiţioşi, dornici să participe în programul integrat ATP(A) de pregătire al companiei aeriene pentru a-şi împlini visul de a deveni piloţi de linie, se arată într-un comunicat de presă.
Acest program de top din piaţă este sprijinit în întregime de Wizz Air, inclusiv în timpul pandemiei, perioadă în care industria aviaţiei este greu încercată. În timp ce majoritatea companiilor aeriene reduc mărimea flotelor şi a organizaţiilor, dând indicaţii de suspendare şi încetare a programelor pentru cadeţi, Wizz Air rămâne pe deplin dedicată pregătirii viitorilor săi piloţi. Planificând o dezvoltare constantă pe termen lung, Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creştere din Europa, acceptă în continuare înscrierile în programul său unic pentru cadeţi.
Programul Wizz Air Pilot Academy a fost lansat în 2017, oferind posibilitatea unei noi generaţii de piloţi cu experienţă redusă sau fără niciun fel de experienţă de a obţine o licenţă de pilot comercial şi de a lucra ca pilot în companie. Acest lucru se datorează pregătirii de înaltă calitate, pornind de la zero, cu sprijinul şcolilor de aviaţie cu experienţă şi în conformitate cu standardele de instruire ale Wizz Air.
În ce constă Wizz Air Pilot Academy
Programul integrat de pregătire constă în 750 de ore la sol, 60 de ore de simulator şi 145 de ore de instruire în zbor pe parcursul a 17 până la 21 de luni în cadrul uneia dintre şcolile de aviaţie aprobate de Wizz Air. În timpul acestor luni de instruire ab initio, cadeţii încep să dobândească cunoştinţele necesare pentru a-şi dezvolta abilităţile necesare lansării propriilor cariere de piloţi de aeronavă la Wizz Air şi să sprijine extinderea semnificativă a companiei aeriene.
Cadeţii care absolvă cu succes programul Wizz Air Pilot Academy pot anticipa o continuare a instruirii avansate în cadrul Wizz. Apoi, aceştia se califică pentru a începe să zboare ca prim ofiţeri în reţeaua WIZZ, apoi să aplice pentru poziţia de prim ofiţer senior după aproximativ doi ani. După cel puţin alţi doi ani, aceştia pot aplica pentru programul de promovare prin care pot deveni comandanţi pe una dintre aeronavele de ultimă generaţie ale companiei aeriene Airbus A320/320neo din flotă, care reprezintă cea mai nouă tehnologie din industrie.