Programul „Educație pentru Viață” continuă în Sectorul 1 într-o nouă formulă. Directorul poate să aleagă exact ce își doresc părinții

Primăria Sectorului 1 continuă programul de tip afterschool ”Educație pentru Viață” într-o nouă formulă, mult mai adaptată nevoilor cu care se confruntă fiecare unitate de învățământ.

  • În urma nenumăratelor sesizări venite, în cursul anilor trecuți, din partea părinților și a cadrelor didactice, administrația locală a Sectorului 1 a decis să descentralizeze implementarea acestui program și să lase decizia la nivelul directorilor de școli.

„În Sectorul 1, ne dorim ca toți părinții să beneficieze de sistemul Masa + Afterschool gratuit pentru copiii lor, ca să aibă posibilitatea de a rămâne la serviciu. În anii trecuți, am avut sesizări cu privire la acest proiect numit Educație pentru Viață, pentru a-l îmbunătăți. Acest proiect există și la nivelul grădinițelor din Sectorul 1, unde este achiziționat și implementat cu mare succes de fiecare grădiniță, în funcție de nevoile și preferințele părinților.

  • Directorul poate să aleagă exact ce își doresc părinții: mese mai consistente, cu mai multe fructe, cu deserturi etc., un pedagog axat pe memorarea informațiilor sau unul axat pe educație artistică și dezvoltarea creativității”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Prin urmare, exact pe modelul care funcționează în prezent în grădinițele din Sectorul 1, și în cazul școlilor achizițiile vor fi făcute de către directori, prin consultanții în achiziții publice pe care aceștia îi au.

  • ”Am decis că este mai bine ca programul să fie implementat în mod descentralizat. Primăria finanțează totul, dar alegerea, achiziția și evaluarea programului se face la nivel de fiecare unitate de învățământ”, a mai precizat primarul Armand.

Toate fondurile necesare derulării acestui program sunt prevăzute în bugetul local al Sectorului 1. Hotărârea de Consiliul Local a fost votată pe 29 august, în acest moment existând în bugetul tuturor școlilor fonduri pentru luna septembrie. Primarul Sectorului 1 a mai afirmat că, în perioada imediat următoare, va pregăti și introduce pe ordinea de zi a Consiliului Local un proiect de hotărâre de rectificare bugetară pentru a putea asigura finanțarea programului „Educație pentru Viață” și pe celelalte luni ale anului școlar 2024-2025.

”Pentru restul lunilor, rectificarea bugetară este pregătită și va fi supusă la vot imediat. Dar asta nu este pe gustul PSD PNL, care preferă mereu ca achizițiile să se facă la nivel central, la nivel de primărie, pentru că, în viitor, vor ei să achiziționeze aceste servicii prin firmele lor de casă”, a conchis edilul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati