Programul ,,Ilfov, prin ochii tăi”, la start în a 20-a localitate din județ – Petrăchioaia

Programul ,,Ilfov, prin ochii tăi”, la start în a 20-a localitate din județ – Petrăchioaia.
Consiliul Județean Ilfov în colaborare cu Lensa și în parteneriat cu primăria comunei Petrăchioaia, precum și cu Spitalul Clinic de Urgență Ilfov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea desfășoară, începând de azi, 19.02.2024, proiectul de interes public județean ”Ilfov, prin ochii tăi”.
  • Caravana va staționa în incinta Școlii nr.1 Petrăchioaia, str. Vânători, nr.1, în perioada 19.02.2024-23.02.2024, între orele 09:30-16:00.
𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗮̆𝗿𝗶 𝗣𝗲𝘁𝗿𝗮̆𝗰𝗵𝗶𝗼𝗮𝗶𝗮: 𝟬𝟳𝟱𝟱 𝟬𝟯𝟭 𝟳𝟭𝟳.
𝗟𝘂𝗻𝗶-𝘃𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶, 𝟭𝟵-𝟮𝟯.𝟬𝟮.𝟮𝟬𝟮𝟰 – 𝟬𝟵:𝟯𝟬 – 𝟭𝟲:𝟬𝟬
Campania continuă în Snagov încă două săptămâni. Programări Snagov: 0755 104 541
După încheierea primelor 18 campanii ”Ilfov, prin ochii tăi” în localitățile Jilava, Vidra, Măgurele, Bragadiru, Domnești, Mogoșoaia, Buftea, Dragomirești Vale, Clinceni, Cernica, Dărăști-Ilfov, 1 Decembrie, Nuci, Grădiștea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Ciolpani, Afumați, respectiv a primei săptămâni în Snagov, în intervalul 26.06.2023 – 16.02.2024, 10 126 de ilfoveni au beneficiat de consultații optometrice gratuite, în urma cărora au fost prescrise 16.398 de perechi de ochelari cu dioptrii. Menționăm că 6.786 de beneficiari au primit câte două perechi de ochelari (aproape și distanță), iar șase persoane cu beneficiat de trei perechi de ochelari (distanță, aproape și distanță intermediară indicați pentru calculator).

Proiectul se adresează persoanelor vârstnice și persoanelor încadrate în categorii vulnerabile, cu vârsta de peste 18 ani, care trebuie să întrunească, cumulativ, următoarele condiții de eligibilitate:

a) Să aibă domiciliul sau reședința pe raza județului Ilfov;
b) Să se încadreze într-o categorie, astfel:

  -pentru pensionari cu pensie de maximum 2500 lei (certificare cupon de pensie);

  -pentru grupurile vulnerabile, cu vârste de peste 18 ani, care pot certifica situația de fapt, astfel:

Persoanele cu dizabilități (certificat handicap);
Beneficiari de ajutor social/șomaj/pensie de urmaș cu venit cumulat de maximum 2500 lei;
Persoane cu venit cumulat per membru de familie de maximum 2500 lei;
Familii monoparentale cu venit de maximum 2500 lei per membru de familie;
Familii cu mai mult de doi copii cu venit de maximum 2500 lei per membru familie;
persoane lipsite de locuințe și adăpost;

 

Lensa poate efectuacu o caravană, un număr de maximum 40 de consultații/zi și poate staționa, conform protocolului, până la 20 de zile/localitate, durata de staționare a caravanei per localitate urmând a fi stabilită în funcție de numărul de beneficiari care solicită programări.În cazul în care fluxul de programări este foarte mare, Lensa poate suplimenta numărul caravanelor. Costurile echipelor suplimentare vor fi suportate integral de către Consiliul Județean Ilfov.

Obligațiile celor două unități medicale partenere sunt de a asigura, în mod gratuit, și de a stabili consultațiile oftalmologice pacienților, ca urmare a recomandărilor Lensa, în baza biletului de trimitere emis de medicul de familie;

Prin această campanie, Consiliul Județean Ilfov își propune să crească nivelul de informare și conștientizare al populației cu privire laafecțiunile oculare și importanța efectuării la timp a examenelor optometrice pentru corecția și detectarea precoce a afecțiunilor de vedere.

Protocolul de cooperare a fost adoptat, cu unanimitate de voturi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Ilfov din luna aprilie, urmând a fi pus în aplicare pe măsură ce va fi supus aprobării și adoptat prin hotărâre de consiliu local, la nivelul fiecărei Unități Administrativ Teritoriale din Ilfov care dorește să se înscrie în program. Campania ,,Ilfov, prin ochii tăi” se va desfășura pe parcursul a 12 luni, cu posibilitatea prelungirii protocolului de cooperare, cu acordul părților.Până în momentul de față, 36 de localități au aderat la proiect.

Consiliul Județean Ilfov va continua acțiunile și proiectele ce vizează conștientizarea și importanța prevenției și screeningului precoce în ceea ce privește aspectele ce țin de sănătatea individuală și colectivă a populației din Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati