Programul „Săptămâna verde” a adus în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti peste 22.000 de elevi

Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti a fost vizitată, în luna aprilie, de peste 22.000 de elevi, care au avut ocazia să descopere, în cadrul programului „Săptămâna verde”, cele 10 sectoare exterioare, sera de expoziţie şi Muzeul Botanic.

Aflat la prima ediţie în anul şcolar 2022-2023, programul „Săptămâna verde” urmăreşte să contribuie atât la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului, cât şi la formarea unor comportamente responsabile faţă de mediul înconjurător în rândul copiilor.

De asemenea, în perioada menţionată, a continuat şi programul educativ „Micul Botanist”, destinat preşcolarilor şi şcolarilor, care au participat la 12 activităţi outdoor şi la 5 prezentări cu privire la plantele şi ariile naturale protejate din România.

Iniţiat în ianuarie 2019 de Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti, programul „Micul Botanist” îşi propune dezvoltarea unor atitudini şi valori precum curiozitatea, spiritul de observaţie şi investigaţie, grija faţă de natură, respectul faţă toate formele de viaţă, cooperarea, toleranţa, dar şi preocuparea pentru un stil de viaţă sănătos.

Ziua Pământului, celebrată în Grădina Botanică a Universităţii din Bucureşti

Luni, 24 aprilie, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti a organizat un eveniment dedicat Zilei Pământului, la care au luat parte peste 350 de elevi din Bucureşti. În cadrul acestuia, prof. univ. dr. Paulina Anastasiu, cadru didactic la Facultatea de Biologie a UB şi director al Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”, le-a vorbit elevilor despre problematica speciilor ameninţate cu dispariţia. De altfel, tema celei de-a 53-a ediţii a Zilei Pământului, „Investeşte în Planeta Noastră”, şi-a propus să fie un apel adresat guvernelor, companiilor şi persoanelor fizice să investească într-un viitor mai bun pentru planetă.

Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a UB a fost înfiinţată în 1860, are o întindere de peste 18 hectare şi adăposteşte peste 4.000 de specii de plante din diverse zone geografice şi climatice, precum şi numeroase plante rare. Cuprinzând 10 sectoare exterioare, organizate tematic, ampla şi variata Seră de expoziţie, vechea seră şi fascinantul Muzeu Botanic, Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” poate fi vizitată zilnic, între orele 8:00 şi 20:00 (în perioada 16 martie – 15 octombrie) sau între orele 9:00 şi 17:00 (în perioada 16 octombrie – 15 martie).

Biletele de acces pot fi achiziţionate atât de la casele de bilete aflate la intrare, cât şi online, de pe website-ul instituţiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati