Programul slujbelor de Crăciun și Anul Nou la Catedrala Patriarhală din București

În Catedrala Patriarhală din București, slujbele de Crăciun și Anul Nou vor fi oficiate conform următorului program liturgic.

Sâmbătă, 25 Decembrie 2021, Praznicul Nașterii Domnului

Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoţi şi diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale;

Vineri, 31 Decembrie 2021, Ajunul Anului Nou

Între orele 16:00 – 18:00, va fi oficiată Slujba Vecerniei;

Între orele 23:30 – 00:30, va fi oficiată Slujba trecerii dintre ani de către Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, Anul Nou

Între orele 09:30 – 12:30, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor restrâns de preoți și diaconi, în interiorul Catedralei Patriarhale.

Pentru respectarea normelor sanitare recomandate de către autorități, accesul în interiorul Catedralei Patriarhale va fi restricționat la un număr maximum de 70 persoane.

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de sărbători tuturor credincioșilor. Preafericitul urează tuturor românilor un Crăciun Fericit şi un an nou cu bucurii.

”Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos sau Crăciunul ne vestește iubirea smerită și darnică a lui Dumnezeu Tatăl, care a trimis în lume pe fiul Său cel veșnic pentru a mântui pe oameni de păcat și de moarte și a le dărui viață veșnică.

Sărbătoarea Crăciunului ne cheamă pe toți să fim darnici, precum magii de odinioară, să arătăm în jurul nostru iubire smerită și darnică, să oferim daruri copiilor, dar și bătrânilor, bolnavilor, săracilor și celor singuri.

Cu prilejul sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului, Anului Nou 2022 și Botezului Domnului, vă adresăm tuturor doriri de sănătate și fericire, pace și bucurie, împreună cu salutarea tradițională de la mulți ani!”, a transmis Patriarhul Daniel.

sursa: antena3.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati