Proiect CGMB: Teste COVID-19 gratuite, pentru elevi, profesori, cadre medicale și angajații STB

Elevii bucureșteni ar putea beneficia de testare gratuită pentru noul coronavirus.
Consilierii generali ai Capitalei vor dezbate un proiect în acest sens în ședința de luni, 6 septembrie, potrivit bucurestifm.ro.

Proiectul ”Școli sănătoase în București” vizează decontarea testelor Real Time PCR pentru 250.000 de elevi care învață în școlile și liceele din București. Proiectul va avea un buget de 50 de milioane de lei. Beneficiarii vor fi elevii care manifestă simptome de îmbolnăvire, precum febră, tuse, strănuturi repetate sau roșu în gât, la triajul epidemiologic realizat de către personalul medical al școlii.

Un alt proiect care va fi dezbătut de Consiliul General se numește ”Testare pentru depistarea anticorpilor COVID-19”. Acesta se adresează personalului medical și auxiliar, cadrelor didactice și lucrătorilor din transportul public în comun. În acest caz, oamenii trebuie să solicite participarea, în mod voluntar, la efectuarea testelor ce pot confirma sau infirma prezența anterioară a infecției. Vor beneficia de teste decontate 60.600 de persoane. Bugetul proiectului este de 1.333.200 lei.

Cel de-al treilea proiect vizează suplimentarea programului ”Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”, de la 3.000 la 27.000 de beneficiari.
Prin acest proiect, se pot testa angajații farmaciilor, cei din domeniul alimentației publice, reprezentanții mass-media, angajații firmelor de curierat, personalul didactic și personalul auxiliar. Ei vor beneficia de un sprijin financiar în valoare de 200 lei. Și în acest caz, participarea se va face pe bază de voluntariat. Bugetul alocat proiectului, care avea iniţial o valoare de 633.000 lei, ar urma să fie majorat la 5.442.000 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati