Proiect de educaţie pentru sănătate finanţat de Primăria Sectorului 2

La nivelul Sectorului 2 sunt în curs de desfăşurare proiecte care beneficiază în acest an de finanţare nerambursabilă de la bugetul local. Printre acestea se numără cel derulat de Asociaţia pentru Educaţie şi Sănătate Mens Sana, unul dintre beneficiarii de finanţări nerambursabile în anul 2019, care implementează proiectul „Ai grijă de tine!”. Principalul obiectiv este educarea copiilor şi adulţilor cu privire la alegerea unui stil de viaţă sănătos, respectiv o alimentaţie echilibrată şi sport.

„În contextul în care în societatea actuală se evidenţiază tulburări de comportament alimentar şi o tendinţă spre sedentarism care afectează calitatea şi durata vieţii, este necesar un efort integrat în direcţia educării şi informării tinerilor, dar şi a cadrelor didactice şi a părinţilor cu privire la importanţa unui stil ordonat de alimentaţie şi cu privire la efectele pe termen lung ale neglijenţei în comportamentul alimentar”, spune Primăria Sectorului 2, printr-un comunicat.

În cadrul proiectului derulat în perioada septembrie-noiembrie 2019, sunt organizate o serie de seminarii interactive şi workshop-uri în unităţi de învăţământ din reţeaua şcolară a sectorului 2 precum: Şcoala Gimnazială nr. 24, Colegiul Naţional Victor Babeş, Şcoala Gimnazială nr. 40, Colegiul Naţional Cantemir Vodă şi Şcoala Gimnazială Petre Ghelmez.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati