Proiect de lege AUR: Fotografierea buletinului de vot ar putea fi pedepsită cu închisoarea

1
234

Ai fotografiat buletinul de vot? Ești pasibil de închisoare! Conform proiectului de lege depus de Gianina Șerban, deputat AUR de Ilfov, fotografierea votului devine infracțiune și se va sancționa cu amendă penală sau chiar cu închisoare.

Acest proiect vine să elimine fenomenul des întâlnit în care am auzit cu toții cred, iar mulți dintre noi am și văzut pe diverse rețele de socializare fotografii cu ștampile pe buletine de vot.

„Aceste creșteri ale sancțiunilor sunt necesare, iar beneficiile aduse societății vor fi mult mai mari pe termen lung, prin creșterea încrederii populației în procesul electoral și prin creșterea prezenței la vot.

Acestă infracțiune este sancționată cu o amendă modică între 600 și 1000 de lei, care dacă este plătită în termen de 15 zile, se achită 300 de lei. Această valoarea redusă a amenzii este calr că nu oprește acest fenomen. Pentru ca acest fenomen să fie eradicat am depus un proiect de lege pentru ca această faptă să fie catalogată a ca infracțiune.” transmite doamna Șerban.

Proiectul propune ca fapta să fie pedepsită, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă penală. Dacă cel care înfăptuiește infracțiunea este membru al secției de vot pedeapsa este de la 1 la 5 ani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.