Proiect de lege pentru limitarea eutanasierii câinilor fără stăpân. Antonel Tănase: Eutanasierea este doar “scuza” prin care trimitem la moarte animale în condiții barbare

Deputatul partidului Forța Dreptei, Antonel Tănase, spune că susține proiectul de lege potrivit căruia câinii fără stăpân, care nu sunt adoptați la 14 zile după ce ajung în adăposturi, să nu mai fie eutanasiați.

Acesta amintește că în multe dintre adăposturile pentru animale din România ”este folosită o metodă de eutanasiere agresivă a câinilor maidanezi”, iar metoda este ineficientă.

”Nu așa ne civilizăm și nu aceasta este calea spre umanitate. Eutanasierea nu este cheia prin care se poate opri înmulțirea incontrolabilă a animalelor fără stăpân, ci sterilizarea.”, a completat sursa citată.

Potrivit parlamentarului, eutanasierea este doar “scuza” prin care trimitem la moarte animale în condiții barbare.

  • Tanase afirmă că vaccinarea, sterilizarea şi microciparea câinilor trebuie să fie făcute imediat ce aceştia ajung în centrele de adăpost.

”Pentru a reduce numărul de câini de pe străzi şi din adăposturi, cea mai bună soluţie este sterilizarea iar investițiile în sterilizare pot fi aplicate uşor prin obținerea fondurilor de stat conform aplicării OUG 155/2001 şi a sancţionării celor care nu o respectă”, mai spune sursa citată, care susține promovarea intensivă a adopţiei câinilor aflaţi în adăposturi.

”Avem bani și pentru oameni și pentru câini”

”În plus, promovarea adopţiei câinilor aflaţi în adăposturi trebuie să fie făcută intensiv pe toate canalele: la sediul şi pe paginile de internet ale adăposturilor, pe reţelele de socializare ale târgurilor de adopţii dar si pe conturile social media ale evenimentelor de profil.

Unii veți spune “da’, dar noi nu avem bani pentru oameni, d-apoi pentru câini!”.

Avem bani și pentru oameni și pentru câini. Dacă scoatem de pe listă sutele de mii de km inutili de borduri, panseluțe, concerte, pomeni electorale, achiziții dubioase, se fac bani pentru încă de două ori numărul cetățenilor și cânilor acestei țări.”, completează deputatul Forța Dreptei.

El aminteștă că ”trebuie doar să rămânem oameni și să căutăm soluții.”

”Eutanasierea unor ființe nevinovate nu este și nu va fi niciodată o soluție. Noi, oamenii, suntem responsabili pentru câini și trebuie să le respectăm și ocrotim viața.”, a conchis acesta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati