Proiect inedit în Sectorul 5. O școală a fost transformată într-un spaţiu personalizat, cu identitate vizuală

Proiect inedit în Sectorul 5. O școală a fost transformată într-un spaţiu personalizat, cu identitate vizuală, ca urmare a unui parteneriat între Primăria Sectorului 5 și Asociaţia Teach for Romania.

Primăria Sectorului 5, prin primarul Cristian Popescu Piedone, a sprijinit iniţiativa inedită a Asociaţiei Teach for Romania de a realiza un grafitti pe peretele lateral al Şcolii Gimnaziale Nr. 136 din Prelungirea Ferentari nr. 72. Lucrarea realizată de artistul mural Alexandru Cibotariu se doreşte a fi o inspiraţie pentru copii, precum şi un motiv în plus de a le face revenirea la şcoală mai frumoasă.

Este pentru prima dată când în Sectorul 5 are loc o astfel de colaborare între sectorul public şi mediul asociativ, în urma căruia şcoala a fost transformată într-un spaţiu personalizat, cu identitate vizuală, prietenos şi atractiv pentru copiii din cartierul Ferentari. Astfel de proiecte de dezvoltare a infrastructurii şcolare au, de asemenea, ca obiectiv prevenirea şi combaterea abandonului şcolar.

În contextul în care este necesară reconstruirea relaţiei şcoală-copii-părinţi-comunitate locală, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone intenţionează, prin Direcţia de Învăţământ, să colaboreze cu Asociaţia Teach for Romania şi în cadrul altor proiecte educaţionale destinate comunităţii locale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati