Proiect pentru reconstruirea Pieţei Matache, dezbătut joi în Consiliul local de la Sectorul 1

0
283

Un proiect pentru reconstruirea Pieţei Matache şi revitalizarea Cartierului Buzeşti – Berzei urmează să fie dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului Local Sector 1.

Conform unui comunicat transmis miercuri de Primăria de sector, punctul central al investiţiei îl constituie Hala Matache, unde vor fi integrate elemente din construcţia originală. Hala îşi va păstra destinaţia de piaţă agro-alimentară, iar administraţia locală îşi propune să atragă aici producătorii din jurul Capitalei, potrivit Agerpres.

„Pentru revitalizarea zonei din jurul pieţei, Primăria Sectorului 1 implementează cele mai bune modele din alte capitale europene. Vrem să construim zece spaţii comerciale (Subsol + Parter+Terasă circulabilă), parcare subterană – 165 de locuri de parcare (12 locuri vor avea staţii de încărcare electrică), locuri de parcare pentru biciclete, spaţii verzi, mobilier stradal adecvat stilului arhitectural, trotuare etc”, se explică în comunicatul Primăriei.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a menţionat că demersurile birocratice în vederea realizării acestui proiect au început în 2021, fiind finalizate studiul de fezabilitate şi restul documentaţiilor.

„Acest proiect pe care l-am trimis pe masa consilierilor locali va permite dezvoltarea urbanistică a zonei pe termen mediu şi lung. Am ţinut cont de nevoile de modernizare ale întregului cartier şi de cerinţele de conservare a clădirilor de patrimoniu care dau farmec acestui oraş. Aşa cum am spus în repetate rânduri, salvăm ce se mai poate salva din clădirile noastre reprezentative şi reconstruim ce au dărâmat primarii care nu au dat doi bani pe patrimoniul acestui oraş. Nu contează că primarul Armand sau altcineva propune acest proiect de refacere a halei şi a întregii zone învecinate, contează ceea ce lăsăm moştenire, contează ca noi să demonstrăm că se poate”, a declarat edilul.

Toate pavilioanele pieţei vor fi imobile cu „o performanţă energetică foarte ridicată”, cu un consum de energie aproape egal cu zero, susţine Primăria. Accesul auto va fi interzis în interiorul întregii zone.

Pentru realizarea acestui proiect, administraţia locală a colaborat cu arhitecţi, cu membri ai comunităţii din zonă, comercianţii din piaţă şi societatea civilă.

„Lansez aici un apel public către cetăţeni, arhitecţi, ONG-uri şi politicieni din toate partidele: Haideţi să reconstruim o parte din istoria oraşului cu toată priceperea noastră! Suntem datori bucureştenilor să refacem o parte din istoria acestui oraş care a fost distrusă abuziv de fostele administraţii locale”, a transmis Armand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.