Proiect pilot în Sectorul 2: Se montează pubelele pentru colectarea deșeurilor pe mai multe fracții

Primăria Sectorului 2 a început montarea infrastructurii de colectare selectivă pe mai multe fracții la blocuri și școli. Este vorba despre un proiect pilot demarat încă de săptămâna trecută. 

În primă fază, modulele cu pubele ajung la 12 asociaţii de proprietari, selectate dintre cele care au înregistrat până acum cele mai mari volume de deșeuri colectate separat (fracție uscată), precum şi în cele 84 de unităţi de învățământ din Sectorul 2. 

Administratorul public al Sectorului 2, Elena Tudose: „Beneficiarii preiau infrastructura în custodie, iar noi vom monitoriza deșeurile aruncate, care vor merge spre sortare și nu la groapa de gunoi. În paralel se finalizează procedura de achiziție pentru distribuția și montajul unităților de precolectare selectivă și a pubelelor pentru toate cele peste 2.500 de asociații, în lunile următoare urmând a fi instalate în tot sectorul”.

Întreaga infrastructură de salubritate din Sectorul 2 va fi schimbată din temelii, pentru a creşte gradul de reciclare a deşeurilor, promite primăria.

În total, peste 130.000 de pubele noi vor fi distribuite în teren, atât la blocuri, cât şi la case.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati