Proiect PMB: 200 de lei pentru 11.000 de bucureşteni pentru a se testa de Coronavirus

Aproximativ 11.000 de bucureșteni urmează să fie testați pentru coronavirus cu două tipuri de teste: unul pentru a vedea câte persoane au fost deja infectate și al doilea care să arate prezența virusului în circulație.

Un proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) oferă noi detalii despre această testare, prevăzând că fiecare “voluntar” asimptomatic va primi 200 de lei pentru că acceptă să fie testat.

Proiectul se numește „Testăm pentru București”, are un buget alocat de 2,2 milioane de lei și va fi dezbătut de consilierii generali în 11 mai, scrie 360medical.ro.

“Se aprobă acordarea unui sprijin financiar, în valoare de 200 lei/beneficiar, cetăţenilor din Municipiul Bucureşti care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în proiect.

Proiectul a fost anunțat în 26 martie de managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, la o întâlnire care are loc la Primăria Capitalei.

Ulterior, Primăria Capitalei a semnat un protocol cu Institutul de Boli Infecțioase privind intenția de realizare a screeningului sistematic în București, prin care sunt stabilite atribuțiile fiecăreia dintre părțile semnatare.

Testarea populației se va face cu teste pentru antigen SARS-CoV-2 și teste rapide pentru Covid-19 pentru Imunoglobuline G/M, cumpărate de Primăria Capitalei și de primăriile de sector.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati