Proiect PMB: Industria HORECA ar putea fi scutită de la plata anumitor taxe

Primăria Capitalei vrea să scutească firmele din HORECA de la plata taxei pentru utilizarea locurilor publice ca unități de alimentație publică, potrivit unui comunicat de presă. Astfel, pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului General al Municipiului București, din data de 18 iunie, se află mai multe proiecte de relansare economică pentru companiile din Capitală.

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat mâine, 18 iunie, începând cu ora 11.00, ședință ordinara a Consiliului General al Municipiului București, potrivit unui comunicat de presă.

În deschiderea ședinței, Primarul General va oferi detalii despre unele dintre cele mai importante proiecte de hotărâre ce urmează a fi supuse votului, printre care:

  • testarea extinsă pentru 3.000 de persoane, din anumite categorii profesionale, care intră în contact cu un mare număr de oameni;
  • digitalizarea spitalelor administrate de ASSMB

Totodată, pe listă se află proiecte destinate copiilor, precum înființarea unui Muzeu al Copiilor, un loc de învățare prin joc, proiectul Bebe de București (Centru de donații și voluntariat) și înființarea unui Centru educațional pentru copiii care provin din familii defavorizate.

Alte două proiecte vizează masuri pentru susținerea economiei în zona HORECA – respectiv scutirea de la plata taxei pentru utilizarea locurilor publice ca unități de alimentație publică și terase de vara, precum și masuri pentru populație: amenajarea zonei pietonale – “Promenada cu Fântâni”, un spatiu recreativ cu muzică, teatru pentru copii, artiști plastici și meșteșugari, suveniruri din București, terase și rulote pentru alimentație publica.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati