Proiect USR care elimină toate plafoanele la plata în numerar

0
113
USR critică limitarea plăţilor cu bani cash pe care majoritatea PSD şi PNL a vrut să o instituie, astfel că a depus un proiect de lege care asigură dreptul de a plăti cu numerar pe teritoriul României.

„Aberaţia limitării numerarului trebuie să dispară! Limitarea plăţilor cu numerar pentru români impune costuri suplimentare şi drumuri inutile pentru a face plăţi. Pentru antreprenori, costurile cu comisioanele vor creşte cu 1-2% la depunerea banilor în bancă la ghişeu. La fel şi pentru plăţile prin POS. Şi toate acestea pentru ce? Pentru combaterea evaziunii? Aveam printre cele mai mari evaziuni din Europa şi totodată printre cele mai scăzute limite la plată cu numerar chiar şi înaintea noilor restricţii. Este o minciună că e pentru combaterea evaziunii, totul este pentru ei şi pentru a controla mai mult portofelele românilor”, a spus deputata USR Cristina Prună.

Limitarea plăţilor cash afectează negativ întreaga economie, România fiind printre singurele 5 ţări din Europa cu limite mai mici de 3.000 de euro la plăţile cash şi printre singurele 15 ţări cu limite la plata cash.

„Plăţile în numerar trebuie să fie legale. Dacă se poate în Germania, Anglia, Suedia, Irlanda, Polonia, Austria, Finlanda şi multe altele ţări, de ce nu s-ar putea şi în România? Statul nu ar trebui să oblige pe nimeni să lucreze nici cu card, nici cu numerar. Să lucreze în ce îşi doresc comercianţii români şi clienţii lor. Ţările iubitoare de libertate nu limitează plăţile în numerar. Doar ţările precum China comunistă care folosesc banii ca mijloc de control al populaţiei. Din China s-au inspirat şi Marcel Ciolacu, PSD şi PNL, atunci când au impus cea mai draconică limitare a numerarului din UE”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.