Proiect USR pentru ca primăriile să aibă un cuvânt de spus în autorizarea sălilor de jocuri de noroc

1
154

Vrei să deschizi o ceasornicărie sau o florărie? Poţi, doar cu acordul primăriei. Vrei să deschizi o sală de jocuri de noroc? Poţi, fără autorizaţie, amintește USR. Deputaţii USR Beniamin Todosiu şi Victor Ilie au depus un proiect pentru corectarea acestei aberaţii legislative, astfel încât primăriile să aibă un cuvânt de spus în autorizarea sălilor de jocuri.

„Sute de mii de români sunt dependenţi de jocurile de noroc şi un procent îngrijorător dintre aceştia au avut cel puţin o tentativă de sinucidere. În fiecare an, statul cheltuie aproape 500 de milioane de lei pentru tratamentul şi recuperarea persoanelor dependente de jocuri de noroc. Iată de ce este nevoie de o modificare a legislaţiei, astfel încât sălile de jocuri de noroc să poată fi înfiinţate doar în condiţii stricte şi doar cu avizul administraţiei locale, care reprezintă practic comunitatea locală”, declară deputatul USR de Alba Beniamin Todosiu.

Jocurile de noroc sunt o problemă majoră în România, iar numărul dependenţilor de „păcănele” creşte direct proporţional cu numărul sălilor de jocuri. De asemenea, acestea pot avea un impact negativ asupra zonei în care sunt amplasate, prin degradarea treptată a vieţii sociale din cadrul acesteia.

„Dacă te-ai uitat la orice eveniment sportiv la TV, ai fost cu siguranţă asaltat de reclamele la jocuri de noroc. Sălile de jocuri de noroc sunt însă răspândite şi fizic: sunt amplasate în cele mai aglomerate locuri din oraşe, lângă primării, lângă biserici. Este inacceptabil ca autorităţile locale să nu aibă niciun cuvânt de spus asupra acestui fenomen, care riscă să distrugă vieţi”, afirmă deputatul USR de Braşov Victor Ilie.

Noul proiect depus vine în completarea demersurilor USR pentru interzicerea sălilor de jocuri de noroc lângă şcoli şi interzicerea publicităţii stradale la jocurile de noroc.

În România, există peste 11.000 de agenţii de pariuri sportive şi 73.000 de aparate mecanice, ceea ce înseamnă patru aparate la mia de locuitori.

1 COMENTARIU

  1. Este o veste îmbucurătoare faptul că deputații USR Beniamin Todosiu și Victor Ilie au depus un proiect care propune ca primăriile să aibă un cuvânt de spus în autorizarea sălilor de jocuri de noroc. Jocurile de noroc reprezintă o problemă majoră în România, iar dependența de acestea poate avea un impact negativ asupra vieții sociale din comunitățile locale. Este necesar să existe o reglementare stricată în ceea ce privește înființarea sălilor de jocuri de noroc, astfel încât acestea să fie deschise doar în condiții specifice și cu avizul administrației locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.