Proiecte educaționale aprobate de Consiliul Local Sector 1. Programul afterschool a fost extins!

Consiliul Local Sector 1 a aprobat proiecte educaționale importante: bursele școlare au fost mărite și programul afterschool a fost extins!

Consiliul Local Sector 1 a aprobat astăzi mai multe progame educaționale importante pentru comunitatea locală: bursele școlare au fost majorate, a fost extins programul afterschool “Educație pentru viață” și a fost aprobată finanțarea proiectului “Masă caldă gratuită” pentru cinci licee.

Potrivit hotărârii de consiliu local adoptate astăzi, administrația locală suplimentează, în anul școlar 2024-2025, cuantumul burselor: de excelență olimpică II, de merit și a celor sociale.

Astfel, în cazul burselor de excelență olimpică II, acestea vor fi în valoare de 800 lei/ lună, din care 700 lei de la bugetul de stat și 100 lei de la bugetul local.

Bursele de merit vor fi în cuantum de 700 lei, din care 450 de la bugetul de stat și 250 lei din bugetul local. Beneficiarii burselor de merit sunt:

  • Elevii care au obținut media 9,50-10,00 pentru anul școlar 2024-2025;
  • Elevii din fiecare clasă de gimnaziu și liceu dintr-o unitate de învățământ preuniversitar de stat, mai puțin elevii din clasa a V-a și elevii din clasa a IX-a, cu medii generale anuale mai mari sau egale cu 9,50;
  • Elevii din clasa a V-a dintr-o unitate de învățământ preuniversitar, cu media primelor două intervale de învățare din anul școlar în curs mai mare sau egal cu 9,50;
  • Elevii din clasa a IX-a dintr-o unitate de învățământ preuniversitar cu medii de admitere în învățământul liceal sau profesional și dual mai mari sau egale cu 9,50.

În ceea ce privește bursele sociale, aceste vor fi în valoare de 600 lei, din care 300 lei de la bugetul de stat și 300 lei din bugetul local.

4.000 de elevi vor beneficia de afterschool

Programul afterschool “Educație pentru viață” a fost extins. În prezent un număr de peste 4.000 de elevi din școlile din Sectorul 1 vor beneficia, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 12:00-17:00, de masă caldă, de îngrijire, de un program interactiv de petrecere a timpului liber, precum și de ajutor în realizarea temelor pentru acasă din partea unor profesori dedicați.

Consiliul Local Sector 1 a aprobat astăzi implementarea programului “Masă caldă gratuită” în cinci licee: Colegiul Tehnic “Media”, Colegiul Tehnic de Aeronautică “Henri Coandă”, Colegiul Tehnic “Dinicu Golescu”, Liceul Teoretic “Constantin Brâncoveanu” și Colegiul Tehnologic “Viaceslav Harnaj”. Elevii de la aceste unități de învățământ vor primi o masă caldă după orele de curs.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati