Proiecte importante pentru comunitatea locală, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local al Sectorului 1

Mai multe proiecte importante pentru comunitatea locală vor fi dezbătute vineri, la ora 12.00, în şedinţa Consiliului Local al Sectorului 1. Pe ordinea de zi sunt incluse proiecte care vizează mai multe domenii esenţiale: investiţii în infrastructură şi mediu, digitalizarea administraţiei, atragerea de fonduri europene etc.

O parte din aceste proiecte au fost incluse din nou pe ordinea de zi după ce au fost respinse de mai multe ori de consilierii locali.

„Am readus pe ordinea de zi o serie de proiecte vitale care, din motive politicianiste, greu de înţeles, au fost respinse până acum. Sunt proiecte care au fost respinse de opt sau nouă ori de coaliţia PNL-PSD fără argumente concrete, doar pentru a bloca investiţiile şi dezvoltarea Sectorului 1. Şi vă dau exemplu preluarea în administrare a bulevardelor Ion Mihalache şi Calea Griviţei, pe care vrem să le modernizăm la standarde europene. La fel, ţin mult să amenajăm noi spaţiul verde din jurul Ateneului Român. Avem toate resursele necesare pentru a înfrumuseţa şi întreţine această zonă emblematică a Capitalei. Acest proiect a fost respins de cinci ori. Apoi venim din nou cu un proiect din fonduri europene care vizează digitalizarea administraţiei locale” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Cele mai importante proiecte:

– Aprobarea criteriilor de selecţie a blocurilor de locuinţe în vederea implementării proiectului pilot „Termoficarea de la soare”, care va sta la baza programului local multianual privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe prin soluţii de eficientizare. Proiect aflat pentru a doua oară pe ordinea de zi.
– Aprobarea documentaţiei tehnico-economice şi a indicatorilor tehnico-economici pentru amplasarea, montarea şi punerea în funcţiune a panourilor fotovoltaice la 10 unităţi de învăţământ. Proiect aflat pentru a cincea oară pe ordinea de zi.
– Aprobarea şi finanţarea proiectului „Transpunerea în practică a principiilor bunei guvernări la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti prin implementarea Strategiei de management şi dezvoltare instituţională a Primăriei Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti (SMDI) pentru perioada 2022-2023”, în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, CP 18/ 2022 pentru regiunea mai dezvoltată, cod apel:POCA/1014/2/ 1. Proiect aflat pentru a doua oară pe ordinea de zi.
– Solicitarea către Consiliul General al Municipiului Bucureşti de a aproba transmiterea din administrarea Administraţiei Străzilor în administraţia Consiliului Local al Sectorului 1 a Bulevardului Ion Mihalache şi a Căii Griviţa aflate în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti în vederea reabilitaţii şi modernizării. Proiect aflat pentru a noua oară pe ordinea de zi.
– Solicitarea către Consiliul General al Municipiului Bucureşti de a transmite din administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti în administrarea Sectorului 1 a unor aliniamente stradale şi spaţii verzi aflate în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti. Proiect aflat pentru a treia oară pe ordinea de zi.
– Solicitarea către Consiliul General al Municipiului Bucureşti de trecere în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti a spaţiului verde aferent Ateneului Român. Proiect aflat pentru a cincea oară pe ordinea de zi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati