Proiecţii de film, ateliere de animaţie pentru copii şi activităţi creative – timp de trei weekenduri în Piaţa Amzei

Proiecţii de film, ateliere de film de animaţie pentru copii, activităţi creative, recreative şi sportive vor avea loc, timp de trei weekenduri consecutive (18 – 19 mai, 25 – 26 mai şi 1 – 2 iunie, între orele 12,00 – 22,00) în Piaţa Amzei din Capitală, informează un comunicat de presă.

Copiii între 6 şi 14 ani vor avea de ales între ateliere de desene animate cu creta, decupaj sau tehnici prin care chiar ei vor deveni „personaje animate”.

Piaţa Amzei va fi activată de copiii care vor colora şi decupa personaje din animaţii şi forme din natură sau animale pe care vor învăţa să le aducă la viaţă prin tehnici de animaţie. Atelierele sunt facilitate de Nicoleta Miron, artistă de animaţie 2D, regizoare de film şi cofondatoarea studioului de animaţie Scene06 Shot24.

Adolescenţii se pot implica în ateliere de street-art cu stencil-uri şi stickere, facilitate de Alexandru Ciubotariu, cunoscut în peisajul street art-ului sub numele de Pisica Pătrată, creator de benzi desenate şi fondator al proiectului Muzeul Benzii Desenate.

Seara vor fi proiectate filme de lungmetraj pentru toate vârstele, din selecţia Festivalului Animest.

Vizitatorii vor găsi în Piaţa Amzei şi mese de ping pong, dar şi un atelier-surpriză de graffiti.

Sâmbătă, pe 18 mai, în primul weekend al evenimentului, vizitatorii vor putea participa la activităţi creative – staţie de tatuaje temporare pentru copii, staţie de creaţie cu oiţe colorate, pictat cu degeţele pe hârtie, în intervalele orare 12,00 – 14,00; 15,00 – 16,00; 18,00 – 20,00.

Între orele 14,00 – 15,00 şi 17,00 – 18,00 va avea loc un atelier de animaţie unde copiii între 6 şi 14 ani pot participa la ateliere de decupaj, cretă pe beton sau pixelation. Atelierele sunt cu intrare liberă şi durează o oră. Locurile sunt limitate la 10 copii/atelier, iar înscrierea se face prin prezenţa cu 10 minute înainte de începerea atelierului.

De la ora 16,00 va fi prezentată o serie de opt scurtmetraje animate în care personajele sunt fie animale sălbatice în roluri surprinzător de blânde sau empatice, preocupate de soarta planetei, fie animale fioroase surprinse în momente amuzante, iar de la ora 20,00 va fi prezentat filmul „Vulpoiul cel mare şi rău”, peliculă câştigătoare a Premiului Cesar 2018 pentru cel mai bun film de animaţie.

A doua zi a evenimentului debutează tot cu activităţile creative şi atelierul de animaţie, în aceleaşi intervale orare ca şi în prima zi a weekend-ului.

De la ora 16,00, va fi prezentată o nouă selecţie de filme animate ce propun câteva călătorii interesante. Personajele comunică fără cuvinte, obiectele din casă prind viaţă. Filmul-surpriză este ecranizarea celebrei cărţi „Room on the Broom” de Julia Donaldson.

Începând cu ora 20,00, este prezentat filmul „Calamity: copilăria Marthei Jane Cannary”, peliculă câştigătoare a Premiului pentru cel mai bun film la Festivalul Internaţional de Animaţie de la Annecy şi nominalizat pentru Cea mai bună animaţie europeană la Premiile Academiei Europene de Film.

Intrarea la toate activităţile este liberă, precizează organizatorii.

Evenimentele sunt organizate de Primăria Sectorului 1.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati