Proiectul „Anghel Saligny” a fost aprobat. Cîţu: Am avut cvorum

Proiectul controversat „Anghel Saligny”, care a aruncat coaliția în aer, a fost aprobat vineri de Guvern.

Astfel, premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, după şedinţa de Guvern, că a existat cvorum şi a fost aprobat Planul Anghel Saligny.

”Am avut o şedinţă de Guvern astăzi scurtă. Din păcate, colegii de la USR PLUS, deşi este în atribuţia lor de miniştri şi sunt plătiţi pentru asta, nu au venit la şedinţa de guvern. Am avut cvorum şi am aprobat Planul Naţional de Investiţii Anghel Saligny”, a declarat premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern, potrivit news.ro.

Premierul a reiterat ideea că programul adoptat se află în Programul de Guvernare.

”Ceea ce avem în program de investiţii se regăseşte în programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă. Deci este un plan de investiţii care a fost deja inclus sau ceea ce avem în acest plan de investiţii, proiectele sunt incluse deja în programul de guvernare. În câteva săptămâni avem PNRR care va aduce în România investiţii de aproape 30 miliarde euro. Doar această coaliţie, din punctul meu de vedere, poate să implementeze acel program de investiţii”, a mai afirmat premierul.

Proiectul „Anghel Saligny” este dedicat autorităților locale pentru investiții.

Adică, rețele de alimentare cu apă, sisteme de canalizare, gaze sau drumuri publice sunt investițiile care vor putea fi finanțate prin programul de investiții pentru primării „Anghel Saligny” în valoare de 50 de miliarde de lei.

Printre primii care au sosit la Guvern au fost premierul Florin Cîțu și miniștrii PNL, în schimb vicepremierul, încă, Dan Barna a părăsit sediul din Palatul Victoria. Acesta a fost surprins când pleca de la Palatul Victoria cu mai multe bagaje.

Gestul lui Dan Barna vine după ce premierul Florin Cîțu le-a cerut miniștrilor USR PLUS să demisioneze dacă semnează moțiunea de cenzură.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati