Proiectul ce vizează trecerea drumului forestier Vadul Moldovei din Pădurea Băneasa în administrarea Municipalităţii nu a fost supus votului în CGMB

0
180
Foto: Nicușor Dan

Proiectul ce vizează trecerea drumului forestier Vadul Moldovei din Pădurea Băneasa în administrarea Municipalităţii pentru crearea unei artere deschise circulaţiei publice nu a fost supus votului în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de luni, având în vedere lipsa unui raport de specialitate.

„Se solicită Guvernului României emiterea unei hotărâri privind transmiterea ‘Drumului Forestier în prelungirea FE004 – 0,572 km’ din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva – Direcţia Silvică Ilfov în domeniul public al Municipiului Bucureşti, în vederea creării unei artere (…) deschise circulaţiei publice”, prevede proiectul de act normativ propus spre adoptare de consilieri generali ai PSD.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni, într-o declaraţie de presă acordată în contextul vizitei efectuate la Pasajul Doamna Ghica, că proiectul propus spre aprobare CGMB nu ţine cont de toate „subtilităţile juridice”.


„Acel drum are două bucăţi: o bucată care are regim de drum forestier şi o altă bucată care are regim de fond forestier, adică de pădure pur şi simplu. Am fost, vineri, la Ministerul Mediului, după ce am avut mai multe discuţii şi cu Garda Forestieră şi cu Romsilva şi cu toţi actorii care sunt implicaţi, şi soluţia care să rezolve provizoriu această problemă este ca mai întâi noi să cerem şi Guvernul să dea o hotărâre prin care să fie acest drum, partea de drum forestier, să treacă la Municipalitate şi Municipalitatea să poată să-l folosească ca drum de interes local (…). După ce hotărârea de Guvern este dată, acea bucată de fond forestier să fie cerută de Primărie de la Garda Forestieră, că aşa este legislaţia, şi Garda Forestieră să ni-l dea, iar noi să-l amenajăm tot aşa, provizoriu, pentru ca el să poată să fie folosit ca drum. Proiectul care este propus azi în şedinţa de Consiliu General nu ţine cont de toate aceste subtilităţi juridice”, a explicat Nicuşor Dan.

El a precizat că la începutul săptămânii viitoare va fi o şedinţă a CGMB care va avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care să ţină cont de observaţiile tuturor instituţiilor pe acest subiect.

„O să avem o şedinţă de Consiliu General la începutul săptămânii viitoare, când o să aprobăm un credit, pe care între timp l-am contractat şi-l punem în buget, şi în urma discuţiei tehnice pe care am avut-o la Ministerul Mediului am propus consilierilor generali (…) să venim cu un proiect de cerere către Guvern, a unei hotărâri (…), în care să ţinem cont de toate observaţiile tuturor acestor instituţii”, a spus Nicuşor Dan.

Primarul a punctat că în zonă nu trebuia să se permită construirea înainte să existe drumuri de acces.

„În momentul de faţă sunt aproximativ 6.000 de oameni şi sunt în curs de finalizare nişte blocuri de 11 etaje (…). Se estimează că vor ajunge 10.000 de oameni acolo. Niciodată nu trebuia să se permită construirea înainte să existe nişte drumuri de acces – şi nu prin pădure, pentru că acolo, în pădure, este un drum forestier”, a adăugat primarul general al Capitalei.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.