Proiectul de apă și canal pentru Județul Ilfov a fost aprobat

Valoarea eligibilă a proiectului regional major este de 261 280 039 euro, bani pentru ilfoveni, din care un procent de 94 % va fi acoperit sub formă de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), scrie bucurestifm.ro.
Proiectul presupune construirea a peste 580 de km de rețea nouă de apă potabilă, a peste 700 de km de rețea de canalizare.
De asemenea, vor fi realizate 107 km aducțiune de apă potabilă, 27 de stații de tratare a apei potabile și 11 stații de epurare a apelor uzate.
Proiectul va genera 1500 de locuri de muncă în faza de implementare, și 72 în cea de exploatare. Perioada de implementare este de 55 de luni.
„Prioritățile mandatului meu sunt centrate pe ilfoveni, pe nevoile și calitatea nivelului de trai pe care il pot avea în Ilfov. Dar, pentru bunăstarea cetățenilor, este nevoie de creștere economică și asta putem realiza doar printr-o dezvoltare continuă în toate sectoarele de activitate.
Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată este esențial pentru a asigura tuturor locuitorilor Județului Ilfov acces la servicii publice de calitate. Iar aprobarea acestui proiect constituie un prim pas în această direcție.
De azi, pornim la treaba împreună cu operatorul regional de apă și cu reprezentanții autorităților locale din județ, astfel încât, la finlizarea proiectului, cei peste 230.000 de locuitori ai Ilfovului să beneficieze de apă curată și de servicii de canalizare la cele mai înalte standarde.
Acest proiect nu ar fi fost posibil fără contribuția colegilor mei din Consiliul Județean și de la Apă Canal Ilfov, cărora le sunt extrem de recunoscător, îi felicit și le mulțumesc pentru munca depusă.
De asemenea, echipa din cadrul Autorității de Management a Programului Operațional Infrastructura Mare a fost extrem de profesionistă și ne-a sprijinit de-a lungul drumului și pe al căror suport contăm în continuare”, a declarat Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati