Proiectul de lege pentru protejarea pădurilor din Ilfov, aviz favorabil din partea Consiliului Economic şi Social

Proiectul de lege pentru protejarea pădurilor din Ilfov a primit aviz favorabil din partea Consiliului Economic şi Social, anunţă Corina Murafa, membră în Plenul CES.

„Consiliul Economic şi Social – CES România tocmai ce a dat în unanimitate un aviz favorabil propunerii legislative ca tăierile pădurilor periurbane din Bucureşti – Ilfov să fie complet interzise, cu excepţia tăierilor cu scop ecologic. Ba chiar a adus un amendament, ca această prevedere să fie extinsă la toate pădurile periurbane din România, evident urmând a se calcula distanţe specifice în funcţie de demografia fiecărei localităţi unde există probleme cu spaţiul verde pe cap de locuitor”, a scris Corina Murafa pe Facebook, scrie Agerpres.

Zeci de artişti, jurnalişti, cercetători, organizaţii neguvernamentale şi grupuri civice au pus bazele platformei „Împreună pentru Centura Verde”, cu scopul de a convinge autorităţile să extindă suprafaţa împădurită din jurul Capitalei.

Potrivit iniţiatorilor, un prim pas concret este proiectul legislativ înregistrat la Parlament care vizează protejarea pădurilor din judeţul Ilfov. Totodată, platforma civică „Împreună pentru Centura Verde” invită cetăţenii să se alăture prin semnarea petiţiei adresate politicienilor şi autorităţilor, cărora li se cer printre altele: adoptarea şi promulgarea proiectului de lege pentru protejarea pădurilor din Ilfov; un plan integrat al Primăriei Municipiului Bucureşti şi Consiliului Judeţean Ilfov pentru combaterea poluării, plan care să includă şi Centura Verde Bucureşti-Ilfov; includerea acesteia în Planul de Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov 2021-2027.

Iniţiatorii platformei sunt: Alex Găvan – alpinist de altitudine şi conservaţionist şi Florin Stoican – preşedintele asociaţiilor Kogayon şi Parcul Natural Văcăreşti.

Un raport din 2020 al Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că locuitorii Bucureştiului ar putea avea o speranţă de viaţă mai lungă cu patru ani dacă autorităţile şi-ar îndeplini ţintele deja asumate pentru combaterea poluării.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati