Proiectul educațional „Educație și viitor pentru toți”, pus în dezbatere publică de Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 invită comunitatea locală să își împărtășească opinia cu privire la proiectul educațional „Educație și viitor pentru toți”, proiect prin care elevii și preșcolarii vor beneficia de activități educative și recreative pentru consolidarea competențelor dobândite sau de accelerare a învățării, precum și de activități de învățare remedială.

Aceste proiecte nu doar că au un efect pozitiv, dar asigură și dezvoltarea și evaluarea pachetelor educaționale alternative specifice, care permit accesul copiilor la noi oportunități și participarea egală la educație. Ținând cont de oferirea unei șanse egale tuturor beneficiarilor înscriși în unitățile de învățământ, este oportun să fie create programe și activități specifice tuturor beneficiarilor învățământului preuniversitar: antepreșcolari, preșcolari și elevi.

Bugetul total estimat pentru toate categoriile de beneficiari ai proiectului „Educație și viitor pentru toți”, pentru anul școlar 2023-2024, este de 20.274.400 lei, iar numărul celor care vor fi implicați  este de 48.198 de preșcolari și elevi din învățământul primar, gimnazial, liceal din toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 1.

Potrivit prevederilor acestui proiect, pentru preșcolarii și elevii din învățământul primar care învață în școlile din Sectorul 1 se vor acorda maximum 200 lei/grupă/ședință/curs, pentru efectuarea cursurilor, după cum urmează:

 Elevii din învățământul primar:
• Cursuri de „Limbă străină” (1 ședință pe săptămână);
• Cursuri pentru activități sportive (1 ședință pe săptămână) pentru elevii claselor din ciclul primar. Cursurile vor fi organizate în spațiile unității de învățământ, după terminarea programei școlare, în limita sălilor disponibile, și fără a afecta activitatea normală a unității de învățământ.

 Preșcolarii:
• Grupa mică – curs pentru „Limbă străină” (2 ședințe pe săptămână)/ la alegere, cursuri de dezvoltare personală sau cursuri pentru dezvoltarea motricității (1 ședință pe săptămână). Fiecare grupă va putea avea propriile alegeri ținând cont și de decizia părinților;
• Grupa mijlocie și grupa mare – curs pentru „Limba străină” (2 ședințe pe săptămână)/ la alegere, cursuri de dezvoltare personală sau cursuri pentru dezvoltarea motricității (1 ședință pe săptămână)/ activități sportive (2 ședințe pe săptămână).

Pentru programele naționale „Săptămâna Verde” și „Școala Altfel”, unde vor participa elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal, se va acorda suma de maximum 1.000 lei/clasă pe săptămână, iar fiecare clasă va putea finanța minimum 3 activități specifice. În programa școlară 2023-2024 sunt prevăzute programe naționale pentru „Săptămâna altfel” și „Săptămâna verde” care se vor desfășura în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare/program.

Conform legislației în vigoare, Proiectului educațional „Educație și viitor pentru toți” la nivelul unităților de învățământ de stat de pe raza Sectorului 1 este în dezbatere publică și orice persoană interesată îl poate consulta accesând următorul link: https://www.primariasector1.ro/proiecte-supuse-dezbaterii-publice.html. Așteptăm propunerile persoanelor interesate până pe data de 6 octombrie 2023 pe adresa de e-mail registratura@primarias1.ro sau direct la Registratura Generală a Primăriei Sectorului 1 (Bd. Banu Manta nr. 9).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati