Proiectul „Fundația Real Madrid Școala Socială Sportivă” continuă în Sectorul 3

0
217

Proiectul „Fundația Real Madrid Școala Socială Sportivă”, derulat în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și DGASPC Sector 3, continuă și în anul școlar 2023-2024. Consilierii locali au aprobat în ultima ședință continuarea implementării proiectului și în acest an școlar.

„Şcoala Socială de Fotbal” este o iniţiativă a Fundaţiei Real Madrid, aparținând celebrului club de fotbal din Spania. În România este implementată în parteneriat cu Asociația FDP – Protagoniști în educație, Primăria Sectorului 3 și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3.

Obiectivul proiectului

Încă de la debut, în 2012, s-a dezvoltat ca un program de educație non-formală pentru prevenirea abandonului școlar prin implicarea copiilor în activități sportive. Astfel, copii care provin din familii defavorizate din Sectorul 3 sunt ajutați să se integreze social. Cum îi motivăm să meargă la școală? Prin practicarea sportului

Numai în sezonul 2022-2023 s-au înscris în program 47 de copii, care au participat la 77 de antrenamente de fotbal și 19 antrenamente de dans/multisport.

Beneficiari în sezonul 2023-2024

Grupul țintă al proiectului va aduce laolaltă 50 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, ce provin din familii cu o situație socio-economică dificilă. Copiii participanți la proiect frecventează școlile gimnaziale nr. 55 și Mexic, fiind deja integrați în activitățile socio-educative și de prevenire a abandonului școlar realizate de Asociația FDP-Protagoniști în Educație.

Implicarea Primăriei Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 va pune la dispoziție cu titlu gratuit sălile de sport din cadrul unităților de învățământ din Sectorul 3. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 3 va asigura transportul copiilor de la școli către sălile de antrenament, echipamentul sportiv și o gustare pe durata antrenamentelor.

În cadrul proiectului, Fundația Real Madrid asigură formarea antrenorilor și supervizează implementarea activităților sportive. Asociația FDP – Protagoniști în educație este responsabilă de coordonarea activităților și, împreună cu reprezentanți ai școlilor implicate, selectează grupul de elevi.

Finanțare proiect

Bugetul total al proiectului pentru anul școlar 2023-2024 este în valoare de 582.060 de lei, din care contribuția DGASPC Sector 3 este de 215.228 de lei, iar Asociația FDP-Protagoniști în educație asigură 366.832 de lei.

„Școala Socială Sportivă – Fundația Real Madrid” merge mai departe cu noi oportunități pentru copiii defavorizați din Sectorul 3 și cu valori precum fair-play-ul și disciplina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.