Proiectul „Ilfov pentru Inima Ta” demarează în cinci localități din județul Ilfov

A fost lansat proiectul „Ilfov pentru Inima Ta” în localitățile Mogoșoaia, Domnești, Voluntari, Chiajna și Bragadiru, anunță Consiliul Județean Ilfov pe pagina de Facebook.

Acest proiect prevede amplasarea de Defibrilatoare Externe Automate (DEA) în puncte strategice cu trafic intens, accesibile publicului larg, și organizarea de cursuri gratuite de prim-ajutor.

Cursurile, oferite de Fundația „Părinți Salvatori”, vor instrui comunitatea în utilizarea defibrilatoarelor, simple de operat și ghidate vocal, permițând intervenții eficiente în caz de urgențe, chiar și de către persoane fără experiență medicală.

Importanța proiectului constă în reducerea timpului până la intervenția crucială în caz de stop cardio-respirator, unde fiecare minut crește șansele de supraviețuire.

În medie, echipajele de urgență ajung în aproximativ 10 minute, însă defibrilatoarele pot fi utilizate imediat pentru a salva vieți.

”În situații critice, precum un stop cardio-respirator suferit de o persoană, în spațiul public, fiecare minut este crucial. Rata de supraviețuire scade cu 10% în fiecare minut în care nu se intervine. Cu toate acestea, timpul mediu până la sosirea echipajelor de intervenție este de aproximativ 10 minute. Un defibrilator utilizat în primele minute poate face diferența dintre viață și moarte.”, se arată în postarea CJ Ilfov.

Studiile din Anglia arată o creștere a ratei de supraviețuire de la 5% la 25% datorită acestor dispozitive.

  • ”Studiile arată că, în Anglia, șansele de supraviețuire în caz de stop cardio-respirator s-au mărit de la 5% la 25% datorită utilizării defibrilatoarelor automate. În plus, aceste echipamente reduc semnificativ timpul până la defibrilarea precoce, crescând astfel șansele de salvare.”, precizează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati