Proiectul inedit: 440 de medici și moașe din România și-au îmbunătățit nivelul de competențe

Prin proiectul GEST-URGENT, 440 de medici și moașe au devenit mai buni! Spitalul Clinic Filantropia București a derulat în aproximativ opt luni proiectul “Formarea prin simulare medicală în scopul gestionării marilor urgențe din sarcină și naștere”.

Acest proiect s-a realizat în scopul îmbunătățirii nivelului de competențe al profesioniștilor din sectorul medical în domeniul prioritar de sănătate “Sănătatea femeii și copilului. Mortalitate infantilă și risc de deces neonatal”.

440 de medici și moașe din instituțiile publice au fost certificați ca urmare a participării la programul de formare specifică prin simulare medicală pentru gestionarea marilor urgențe din sarcină și naștere, comun pentru medici și moașe.

„Urgențele medicale în sarcină și la naștere sunt rare și de aceea necesită o instruire specifică și de lungă durată. Pentru rezolvarea acestor cazuri foarte importantă este munca în echipă. În fiecare dintre sesiunile de formare ale proiectului au participat echipe de medici și moașe, provenind din același spital, pentru ca ei să ajungă să abordeze mai eficient fiecare caz real”, a declarat dr. Anca Panaitescu, manager de proiect.

Metodele de formare și instruire s-au bazat în principal pe scenarii de simulare medicală ce permit practicarea în condiții de siguranță a manevrelor necesare pentru gestionarea adecvată a marilor urgențe din sarcină și de la naștere.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati