Proiectul ,Neptun Deep’, întârziat de cineva din Moscova: Ministrul Energiei vine cu declarații șocante

Ministrul Energiei este de părere că cineva din Moscova încetinește evoluția proiectului ,Neptun Deep’ care deja se află într-o stare critică pentru România și Europa.

Probleme ,Neptun Deep’: ,,ştiu că cineva în Moscova ne urmăreşte şi va face orice pentru a întârzia sau opri acest proiect”

Proiectul va însemna independența de gazul rusesc, lucru care nu se dorește, motiv pentru care totul stagnează.

Amintim că în joc este și o investiție impresionantă de 4 miliarde de dolari, dar și aproximativ 200 de miliarde de metri cubi și 10 miliarde de metri cubi în rețea.

„Neptun Deep este un proiect critic, nu doar pentru România, dar pentru Europa. Situaţia din Marea Neagră nu este uşoară, aşa că ne bazăm pe ajutorul dumneavoastră pentru a o face o zonă sigură.

Este o investiţiei de 4 miliarde de dolari şi ştiu că cineva în Moscova ne urmăreşte şi va face orice pentru a întârzia sau opri acest proiect, pentru că asta înseamnă independenţa de gazul rusesc.

Trebuie să fiu franc. Sunt peste o sută sau două sute de miliarde metri cubi şi cu 10 miliarde de metric cubi în reţea anual”, a declarat Sebastian Burduja în cadrul Forumului Economic SUA-România.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati