Proiectul Rabla pentru Electrocasnice se relansează în decembrie

Programul Rabla pentru Electrocasnice se relansează în luna decembrie, urmând să aibă un buget de 34 de milioane de lei, a anunțat ministrul Mediului Barna Tanczos.

„Rabla Electrocasnice continuă anul acesta cu o nouă sesiune de sărbători. În luna decembrie vom avea o nouă sesiune, din fondurile care ne-au rămas la dispoziție, de 34 milioane de lei. Practic vom avea aceleași condiții de înscriere în program, de creare a conturilor pentru persoanele care nu au participat în prima sesiune și de bifare a acelor aparate electrocasnice care sunt de interes pentru cetățeni”, a spus ministrul Barna Tanczos, scrie economica.net.

El a amintit de derularea programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, care au pornit în acest an cu bugete majorate față de anul trecut și care pe parcursul anului au fost de asemenea suplimentate.

„Am ajuns la 640 milioane de lei pentru Rabla Clasic, față de 400 de milioane anul trecut, și la 600 de milioane la Rabla Plus, față de 200 de milioane anul trecut. Sunt mii de cereri care ajung la AFM, care au pus la încercare capacitatea administrativă a instituției”, a spus Tanczos.

Conform demnitarului, pentru anul 2002 va fi pregătit un calendar de lansare a programelor de mediu pentru a exista predictibilitate mai mare pentru beneficiari. „Un alt element foarte important pentru viitor este predictibilitatea. Pentru anul 2022 vom lansa un calendar de lansări de programe, astfel încât beneficiarii să se pregătească din timp pentru depunerea proiectelor. Ne vom ţine de acel calendar, astfel încât atât pe fondurile de la AFM, cât şi cele care vor veni din PNRR să fie lansate cu o predictibilitate, cu perioadă de pregătire suficient de lungi ca toţi doritorii să aibă posibilitatea să participe la aceste programe”, a precizat şeful de la Mediu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati