Promenadă pietonală, deschisă între două spaţii importante din centrul Capitalei

O promenadă pietonală va fi deschisă între Piaţa Amzei şi Parcul „IC Brătianu”, în cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2021 – ediţia a XIX-a, începând cu ora 16:00.

Filiala Bucureşti a OAR sărbătoreşte 20 de ani de la înfiinţare prin deschiderea unei promenade pietonale noi între două spaţii publice din centrul capitalei: Piaţa Amzei şi Parcul IC Brătianu.

Mai puţin cunoscut publicului larg şi deschis pe o latură doar către Bulevardul Dacia, parcul „IC Brătianu” este rar utilizat. A fost proiectat să funcţioneze drept grădina Aşezămintelor „IC Brătianu”, accesul făcându-se prin casa „IC Brătianu”.

OAR Bucureşti, Biblioteca Naţională a României şi Primăria Sectorului 1 au realizat o legătură între zona Piaţa Amzei şi Parcul „IC Brătianu”, prin deschiderea Aşezămintelor „IC Brătianu”.

Astfel, va fi experimentat un parcurs pietonal nou pentru centrul Capitalei, un parcurs care va avea ca punct nodal parcurgerea casei „IC Brătianu” prin intermediul căreia parcul va putea fi accesat din vecinătatea imediată a Pieţei Amzei şi nu doar prin bulevardul Dacia.

Proiectată de arhitectul Petre Antonescu în stil neoromânesc, Casa se află în Parcul IC Brătianu având intrarea de pe strada Biserica Amzei. Parcul a fost inițiat de soția lui Brătianu, Ioana Brătianu, pionier al promovării iei românești la nivel național și internațional.

Înainte de 1989 casa a funcționat ca sediu al Bibliotecii Naționale și biblioteca de carte rară. IC Brătianu a lăsat așezămintele Statului Român cu destinația bibliotecă.  Pentru prima dată după 30 de ani, Așezămintele se vor redeschide către parcul IC Brătianu.

În cadrul evenimentului vernisăm expoziția outdoor de fotografie INSTA’București, Anuala de Arhitectură București 2020 și un concert de jazz contemporan SUITA TITAN.

De asemenea, cu UAUIM, ca proiect-pilot al Anualei de Arhitectură, lansăm pe data de 8 octombrie un program comun de educație pentru sprijinirea studenților și tinerilor arhitecți pentru a  se implica în administrație: „Atelierul de Arhitect-Șef”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati