Proprietara terenului retrocedat din IOR, defrişat masiv între timp, are 88 de ani şi locuieşte într-o „garsonieră”

0
1216
Foto: Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan

Proprietara suprafeței retrocedate din parcul IOR, care a fost amendată de Poliția Locală București cu 35 de milioane de euro, are 88 de ani și locuieşte într-o garsonieră din Sectorul 3.

„Dânsa şi Mark Zuckerberg ce primesc amenzi de milioane. Nu am niciun punct de vedere. Eu nu am mandat să comentez nimic”, a declarat avocatul proprietarei terenului retrocedat, citat de Observator News. Acesta nu a vrut să spună dacă femeia va contesta sau nu amenda.

În paralel, autorităţile locale luptă în instanţă pentru a dovedi că retrocedarea din 2005 a fost ilegală.

Întrebat, marți, cum poate plăti Maria Cocoru această amendă, Nicușor Dan a precizat: „Poate plăti jumătate din minim, în 24 de ore. Adică 500/mp. Adică 9 milioane de euro. Probabil că n-o va face și va contesta în instanță. Până se judecă, amenda nu se plătește.

Când litigiul se termină, această sumă este obligatorie și poate fi executată. Nu cred că litigiul va dura mai mult de un an din acest moment. Am făcut o analiză juridică foarte riguroasă pentru a ne asigura că amenda să fie dată corect”.

Nicușor Dan a anunțat marți că Poliția Locală București a amendat-o cu 35 de milioane de euro pe Maria Cocoru, proprietara suprafeței retrocedate din Parcul IOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.