Proprietarii câinilor care nu sunt sterilizaţi şi microcipaţi, notificaţi de ASPA Bucureşti să intre în legalitate

ASPA anunţă că, alături de poliţişti locali şi cu sprijinul Jandarmeriei, derulează o campanie de verificare, pentru a constata în ce măsură câinii cu deţinător din Bucureşti sunt sterilizaţi şi microcipaţi.

Totodată, proprietarilor li se oferă posibilitatea sterilizării gratuite a câinilor de rasă comună, anunţă Primăria Capitalei, pe Facebook. În cazul refuzului proprietarilor, aceştia riscă amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei.

„Cu sprijinul Jandarmeriei, mergem din poartă în poartă, pentru verificarea carnetelor de sănătate ale câinilor, pentru a afla dacă aceştia sunt castraţi şi microcipaţi, aşa cum prevede legea. Atunci când sunt identificaţi proprietari care nu au câinii castraţi şi microcipaţi, poliţiştii locali înmânează o notificare, prin care se dă la dispoziţie proprietarilor un termen de 30 de zile pentru a intra în legalitate. Aşadar, au la dispoziţie 30 de zile, pentru a suna la ASPA şi pentru a programa gratuit câinele pentru castrare şi microcipare. În situaţia în care acest lucru nu se întâmplă şi poliţiştii nu primesc dovada intrării în legalitate, aceştia vor aplica sancţiuni contravenţionale”, a spus Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt ASPA.

Programările pentru sterilizări se fac la telefonul 0743.204.942, în intervalul orar 09.00-16.00.

„Iată, vorbim despre sume foarte mari, care pot fi evitate printr-un simplu apel către ASPA, pentru programarea câinelui la castrare”, a menţionat reprezentanta ASPA.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati