Proprietarii de mall cer hipermarketurilor să reducă din suprafaţă pentru a creşte numărul magazinelor: ”Vremea în care mallul includea un mare hypermarket a apus deja”

1
4199
Unsplash

Românii care locuiesc în marile oraşe au la dispoziţie tot mai multe alternative pentru cumpărăturile zilnice, astfel că proprietarii de mall își propun să micșoreze suprafața hypermarketurilor din centrele comerciale, pentru a face loc mai multor magazine. ”Vremea în care mall-ul includea un mare hypermarket a apus deja”, este de părere Doron Klein, CEO AFI Europe România şi Cehia, potrivit ZF.

Dacă înainte de 2000 singura prezenţă a comerţului modern era Metro, iar în 2001 apărea Carrefour Militari, amplasat din­colo de centura Capitalei, acum oferta este mult mai diversi­ficată şi prezentă în zonele rezidenţiale.

Clienţii marilor oraşe au la dispoziţie tot mai multe alternative pentru cumpărăturile de zi cu zi, astfel că proprietarii de mall își propun să micșoreze suprafața hypermarketurilor din centrele comerciale, pentru a face loc mai multor magazine.

„Trendul reducerii spaţiului alocat hipermarketurilor este deja în curs. Vremea în care mallul includea un mare hipermarket a apus deja. Chiar şi operatorul hipermarketului a înţeles asta şi reevaluează situaţia. Auchan va fi mai mic, am ajuns la o înţelegere cu ei şi vor reduce suprafaţa. Şi sunt mai multe exemple de hipermarketuri existente care reduc suprafaţa, reduceri mai mari decât facem noi aici (la AFI Cotroceni – n. red.)“, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe România şi Cehia.

Anul 2022 a fost cel mai bun din istoria centrului comercial AFI Cotroceni

De asemenea, conform sursei citate, anul 2022 a fost cel mai bun din istoria centrului comercial AFI Cotroceni odată ce s-au eliminat restricţiile, pentru că publicul a dorit să revină în „offline“.

„Anul 2022 a fost chiar mai bun decât 2019 deoarece oamenii voiau să revină, iar retailerii vor mai mult spaţiu, se măreşte suprafaţa magazinelor pentru a veni cu o gamă mai largă. Primark e un exemplu, va avea peste 4.000 mp în mall. Primark va fi deschis deasupra Auchan şi înlocuieşte alte magazine sau spaţii precum Muzeul Simţurilor sau Adidas care au fost relocate şi am convertit o parte a zonei comune în spaţiu de retail”, a completat Doron Klein.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.