Proprietarii terenurilor cu ambrozie din Sectorul 2 riscă să fie amendați dacă nu le curăță

În perioada 1 – 13 iulie, polițiștii locali ai Sectorului 2 au efectuat verificări în urma cărora au aplicat 17 avertismente propietarilor terenurilor identificate cu buruiana ambrozia. În cazul în care proprietarii nu-și vor curăța terenurile până la următoarea verificare, ei vor fi sancționați cu amenzi contravenționale, anunță Poliția Locală de sector.

„În urma verificărilor efectuate de polițiștii locali ai Serviciului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Sector 2 în luna mai 2021 au fost identificate 22 de terenuri pe care s-a dezvoltat buruiana ambrozia. Pentru toate locațiile identificate s-au întocmit somații, iar în urma verificărilor din perioada 01.07 – 13.07.2021 s-au aplicat 17 avertismente.” scrie Poliția Locală a Sectorului 2 pe Facebook.

Așadar, dacă după efectuarea controlului nu se vor lua măsuri în privința eliminării ambroziei, polițiștii vor încheia un nou proces-verbal cu amendă contravenţională.

Valoarea amenzii va începe de la 1.000 de lei până la 5.000 de lei în cazul persoanelor fizice iar în cazul persoanelor juridice, amenda va începe de la 10.000 de lei, valoarea maximă a amenzii ajungând la 20.000 de lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati