Protest al salariaților din sănătate în Piața Victoriei

Sindicaliştii din Federaţia Columna și Federația Solidaritatea Sanitară au protestat pentru a doua zi consecutiv în faţa Guvernului, nemulţumiţi de faptul că 4.000 de salariaţii din judeţele Bacău, Giurgiu şi Neamţ nu şi-au primit salariile pentru luna septembrie. Alte revendicări vizează sporurile COVID care ar fi trebuit primite prin lege.

La protest au participat și brancardieri, infirmiere și alți reprezentanți ai sectorului auxiliar.

Protestatarii mai spun că nu li s-au plătit orele suplimentare cât au stat în izolare împreună cu beneficiarii de asistenţă socială şi că nu au primit stimulentul de 2.500 de lei, la fel ca cei care lucrează în domeniul sănătăţii.

„Ministerul Finanțelor Publice, prin vocea Ministrului Florin Cîțu, a venit cu o declarație de presă privitoare la finanțarea asistenței sociale. Rezumând intervenția, Guvernul aruncă vina pe președinții de Consilii Județene pentru faptul că în asistența social  nu își primesc la timp salariile. În același timp, recunoaște că sunt județe unde alocările de la bugetul de stat trebuie suplimentate prin rectificare bugetară, fără însă a preciza care sunt aceste județe și mai ales când va fi efectiv adoptată această rectificare. Dezavuăm public maniera în care ”actorii” implicați în finanțarea asistenței sociale își ”pasează” reciproc responsabilitatea asigurării bugetelor DGASPC„, se precizează pe pagina de Facebook a Federației Columna.

Salariații resping categoric astfel de jocuri sau abordări, vor să fie plătiți pentru munca lor la termen, astfel încât să aibă posibilitatea de a achiziționa cele necesare traiului zilnic, de a plăti facturile, creditele, de a achiziționa medicamente, de a e asigura tot ce trebuie pentru copii și vârstnicii aflați în întreținere.

„În acest context, vom continua să transmitem Guvernului României mesajul: RESPECTAȚI ASISTENȚA SOCIALĂ!„, precizează sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati