Protest într-un magazin Ikea din centrul Vienei: „Atenţie! Poate conţine urme de lemn de la păduri seculare din România” FOTO

O serie de ONG-uri din Austria au organizat un protest la unul dintre magazinele Ikea din Viena. Protestatarii au cerut să fie oprit „masacrul din pădurile seculare din România”.

ONG-urile Agent Green, Extinction Rebellion și Lieferkettengesetz s-au unit pentru a protesta faţă de tăierile de lemn din pădurile din România.

Acestea au lipit pe produsele dintr-un magazin IKEA etichete cu mesajul „Atenţie! Poate conţine urme de lemn de la păduri seculare din România”.

IKEA, cel mai mare proprietar privat de păduri din ţara noastră

Agent Green a analizat amenajamentul silvic al IKEA pentru interiorul sitului Natura 2000 Penteleu. În amenajament se consideră prioritară tăierea majorității parcelelor de pădure cu copaci cu vârsta medie cuprinsă între 120 și 180 de ani, care trebuie să fie exploatate „urgent” ca urmare a unei așa-zise „urgențe de regenerare”,  care este de fapt o politică de exploatare a pădurilor seculare.

Potrivit celor de la Agent Green, Ikea deţine aproximativ 50.000 de hectare de pădure în România, ceea ce transformă firma suedeză în cel mai mare proprietar privat de păduri din ţara noastră, potrivit unei analize.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati