Protest la metrou. Nicușor Dan: Bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist / Ce spun primarii de sectoare

0
323

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat după greva spontană de la metrou de vineri dimineață și spune că înțelege nemulțumirile angajaților Metrorex, dar că „bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”. Și primarii sectoarelor din Capitală au avut un cuvânt de spus despre protestul din subteran.

„În condițiile grevei de la metrou din această dimineață, ADITPBI prin STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafață, astfel încât deplasarea bucureștenilor să fie cât mai puțin afectată. Sper că Metrorex și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii vor avea un dialog rapid și productiv, iar circulația cu metroul va fi reluată chiar azi. Înțeleg dacă există nemulțumiri ale angajaților de la Metrorex, dar bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”, spune Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Ce spun primarii de sectoare

Și primarii de sectoare au reacționat la greva spontană a sindicaliștilor.

„Șantajul Mafiei a ajuns și la metrou. Cei care blochează metroul bucureștean și se joacă cu destinele oamenilor trebuie să răspundă în fața legii. Asemenea gesturi de șantaj sunt de netolerat”, a afirmă Clotilde Armand, primarul sectorului 1.

„Un oraș întreg suferă acum în trafic fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit de pe urma spațiilor Metrorex. Pentru ei nici nu contează siguranța călătorilor. Sau legea. Sau angajații pe care îi reprezintă. Totul pentru cașcaval. Halucinant”, declară Radu Mihaiu, primarul sectorului 2.

„Incredibil… Personajul acela de la sindicatul din Metrorex își permite să ducă o mână de oameni în „subteran” (atenție și la conotație) ca să își arate el forța și să își păstreze privilegiile. Mai mult, o face si prostește, fără revendicări și fără intenția de dialog social, cu singurul obiectiv, maximal, demisia ministrului. Ridicol și penibil. Este incredibil unde s-a ajuns, un personaj nederanjat de nimeni timp de 30 de ani este vârful unei organizații al cărei scop nu este bunăstarea angajaților ci acapararea de privilegii pentru vreo câțiva jmecheri. Hai, gata, e timpul să iesim din tranziție si sa ajungem în Europa! Instituțiile de ordine să facă ordine și metroul să își reia circulația”, spune Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.