Proteste duminică seară împotriva noilor restricții în București. Prefectul Capitalei anunță amenzi

Mii de oameni au ieşit în stradă, în această noapte, în ciuda noilor restricţii impuse de Guvern, pentru a protesta faţă de măsurile care interzic circulaţia după ora 20.00 şi închiderea magazinelor la ora 18.00.  Protestul s-a terminat în jurul orei 4.00. S-a scandat „Jos masca”, Jos restricțiile”.

În Bucureşti, sute de oameni au ieşit în stradă, iar după miezul nopţii, oamenii încă mai protestau la Universitate. Sătui de restricţiile impuse de Guvern, aceştia au scandat împotriva clasei politice şi au cerut să fie liberi.

În Piaţa Universităţii, oameni adunați la protest nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor.

Prefectul Capitalei: S-au dat peste 30 de amenzi

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că au fost date peste 30 amenzi.

Au fost aplicate sancțiuni de către jandarmerie. Jandarmeria a păstrat calmul și ordinea, însă au fost aplicate și sancțiuni, în primul rând organizatorilor”, a spus Alin Stoica la Digi24.

Și unii dintre participanți au fost amendați. Înțeleg că au fost aplicate în jur de 30 sancțiuni în total”, a spus Stoica.

Jandarmii spun că au dat 35 de amenzi și că urmăresc imaginile filmate în cursul nopții pentru a identifica și alți protestatari.

„Precizăm că prima condiţie legală care trebuie respectată pentru a putea organiza o manifestare în spaţiul public este aceea de a o declara în prealabil. Totodată, reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile H.G. nr.293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României se permite, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.

Având în vedere nerespectarea acestor obligațiilor legale, organizatorii vor fi sancționați contraventional. De asemenea, sunt participanți la această manifestare care nu s-au conformat recomandărilor forțelor de ordine și nu au respectat măsurile sanitare de protecție individuala prevăzute de legislația în vigoare. Aceștia vor fi identificați și sancționați în raport de prevederile legale încălcate”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati