Protestul angajaților din casele de pensii se suspendă: „În urma discuțiilor avute s-a ajuns la un acord în ceea ce privește alinierea salarizării”

1
329
Ministerul Muncii propune ajutoare de urgență pentru familiile victimelor din exploziile din Crevedia .
Ministerul Muncii propune ajutoare de urgență pentru familiile victimelor din exploziile din Crevedia .

Astăzi, reprezentanții Blocului Național Sindical împreună cu reprezentanții angajaților din Casa Națională de Pensii Publice au avut o întâlnire cu prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu alături de ministrul Finanțelor, Ion Marcel Boloș și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, pe tema protestului angajaților din sistemul de pensii.

„În urma discuțiilor avute s-a ajuns la un acord în ceea ce privește alinierea salarizării angajaților din Casele Județene de Pensii la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice.
Rezolvarea inechităților salariale din prezent va aduce creșteri cuprinse între 330 lei și 1.500 lei net pentru aproximativ 3.000 de salariați.

Veniturile acestora ar urma să fie majorate de la 01 ianuarie 2024.

Această soluție va fi inclusă într-o Ordonanță de Urgență. Astfel, cele două părți au stabilit ca luni, 04 decembrie 2023, să aibă loc o nouă întâlnire de lucru la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru definitivarea actului normativ ce urmează a fi adoptat de Guvern.”, se arată în comunicatul BNS.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.