PSD a dat pubicităţii „Cartea neagră” a modului în care PNL gestionează criza COVID-19: Nu există niciun motiv real de panică

0
38
psd-pnl

Partidul Social Democrat a dat publicităţii „Cartea neagră” a modului în care PNL gestionează criza COVID-19, prin vocea preşedintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, care a anunţat că documentul va sta la baza viitoarei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului.

“Nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală” a fost mesajul transmis de președintele României, Klaus Iohannis, pe 27 februarie, a doua zi după apariția primului caz de COVID-19 în România. in acel moment și până în prezent, zeci de mii de români s-au îmbolnăvit cu noul coronavirus, iar numărul celor care și-au pierdut viața nu a încetat să crească, ajungând la circa două mii de persoane. România este, în prezent, prima țară din Europa de Est ca număr de decese și se află, în ultimele săptămâni, pe primele locuri la nivelul îmbolnăvirilor”, se arată în document.

Potrivit documentului, criza COVID-19 nu este ușor de gestionat dar, din  păcate, PNL „a gestionat actuala criză  din rațiuni pur politice, și ale căror deciziile întârziate, neprofesioniste și insuficient fundamentate au ajuns să coste populația mai mult decât ar fi trebuit”.

„Imaginea Premierului Ludovic Orban la petrecerea de la Palatul Victoria în plină criză medicală, întâlnirile de partid organizate de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, la Iași, petrecerea organizată cu numeroși invitați de către europarlamentarul Rareș Bogdan, numirile controversate în funcții ale unor persoane care nu au nicio legătură cu lumea medicală făcute de Ministru Sănătății, Nelu Tătăru, sunt doar câteva dintre gafele care au condus la o pierdere a încrederii în acțiunile Guvernului și recomandările acestuia cu privire la gestionarea crizei sanitare. (…) Situația din România s-a agravat și a ajuns la cote alarmante pe măsură ce populația și-a pierdut încrederea în capacitatea actualului Guvern de a gestiona criza provocată de COVID-19. (..) Măsurile pentru sprijinirea economiei și păstrarea locurilor de muncă nu există, România se îndatorează excesiv, iar creșterile de pensii și alocații promise nu se mai fac”, se spune în documentul PSD care se doreşte a fi o sinteză a deciziilor greșite și a erorilor comise de guvernarea PNL în gestiunea crizei COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.