PSD a depus plângere penală pe numele lui Cîțu, Cseke, Kelemen și Vîlceanu

Social-democrații au depus, luni, o plângere penală pe numele premierului interimar Florin Cîțu, a vicepremierului Kelemen Hunor și pe numele miniștrilor Cseke Attila și Dan Vîlceanu.

Florin Cîțu, Kelemen Hunor, Cseke Attila și Dan Vîlceanu sunt acuzați de social-democrați de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul uin folos necuvenit ce a produs consecințe deosebit de grave.

 

Potrivit plângerii depuse la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, prin decizia privind alocarea unor sume din Fondul de Rezervă Bugetară la dispoziția Guvernului, pentru unele autorități locale, „făptuitorii au dispus alocarea arbitrară a peste 1.010.99 mii lei”.

Alocarea s-a realizat arbitrar și discreționar, susțin social-democrații.

„Criteriul avut în vedere a fost apartenența la o anumită entitate politică, nicidecum interesul public sau necesitățile financiare reale determinate de factori obiectivi, ci doar interesul unui grup restrâns de persoane”, scriu social-democrații în plângerea penală depusă la Parchetul General.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati