PSD a început campania ”Sate Româneşti Cu Bani Europeni”

Partidul Social Democrat (PSD) a început campania „Sate Româneşti Cu Bani Europeni”, prin care îşi propune să atragă atenţia instituţiilor europene cu privire la problemele cu care se confruntă comunităţile rurale şi persoanele care trăiesc şi lucrează în mediul rural, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a PSD.

„Mediul rural merită mai mult sprijin din partea Uniunii Europene! Astăzi am început campania #SateRomâneştiCuBaniEuropeni, prin care ne propunem să atragem atenţia instituţiilor europene cu privire la probleme acute cu care se confruntă comunităţile rurale şi persoanele care trăiesc şi lucrează în mediul rural. Partidul Social Democrat şi PES activists Romania şi-au propus să ajungă în cât mai multe sate din România pentru a discuta şi prelua ideile pentru sprijinirea mediului rural, direct de la cei care trăiesc în astfel de comunităţi”, arată sursa citată.

Campania a început cu o familie care a dezvoltat o mică afacere în comuna Gârbova din judeţul Alba, ce îmbină producţia agricolă de cătină cu realizarea unor sucuri naturale adaptate la noile cerinţe de pe piaţă.

„Propunerile venite de la tinerii antreprenori rurali se regăsesc în petiţia pe care o vom depune la Parlamentul European în care solicităm:

* Organizarea unei dezbateri în plenul legislativului european privind viitorul mediului rural în Uniunea Europeană şi a politicii agricole comune în contextul actual.

* Susţinerea creşterii alocărilor financiare pentru mediul rural în perspectiva revizuirii bugetului pe termen lung al UE.

* Realizarea unei solicitări formale către Comisia Europeană pentru o suplimentare a fondurilor europene alocate mediului rural şi fermierilor, inclusiv din fondul de rezervă pentru crize al Uniunii Europene.

* Indexarea fondurilor europene alocate pentru mediul rural şi fermieri.

* Iniţierea unor programe europene incluzive pentru dezvoltarea şi protejarea mediul rural.

* Demararea unor programe europene destinate formării şi informării cetăţenilor din mediu rural şi a fermierilor în vederea adaptării la noile provocări”, se mai arată în postarea făcută publică de europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreşedinte al PSD.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati