PSD a sesizat Poliţia Capitalei şi Jandarmeria cu privire la congresul PNL de la Romexpo

PSD a sesizat, vineri, autorităţile publice cu atribuţii de control în domeniul pandemiei, cu privire la congresul PNL de la Romexpo.

  • PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului Bucureşti, Inspectoratul General al Poliţiei şi IGSU cu privire la pregătirile PNL ale Congresului de sâmbtă la care vor participa 5.000 de persoane, „în vederea săvârşirii unei infracţiuni deosebit de grave care pune în pericol sănătatea publică din Bucureşti şi din întreaga ţară”.

„Vă înaintăm prezenta sesizare referitoare la pregătirile PNL în vederea săvârşirii unei infracţiuni deosebit de grave care pune în pericol sănătatea publică din Bucureşti şi din întreaga ţară. Conform declaraţiilor publice ale reprezentaţilor PNL, acest partid intenţionează să organizeze sâmbătă un congres politic la care să participe cu prezenţă fizică într-o singură incintă peste 5.000 de invitaţi. (…) Vă solicităm să luaţi toate măsurile necesare pentru prevenirea şi împiedicarea comiterii unei astfel de infracţiuni inclusiv prin sancţionarea şi dispersarea celor care vor încerca să participe la această întrunire eminamente politică”, se arată în solicitarea social-democraţilor.

”Deşi reprezentanţii PNL încearcă să insinueze că această întrunire politică ar reprezenta o producţie artistică, în fapt congresul politic nu se încadrează la niciuna dintre activităţile culturale definite conform legii.

Spectacolele sau concertele înfăţişate direct publicului de către artişti, interpreţi şi/sau executanţi şi pot fi: spectacole dramatice, coregrafice, de operă, operetă, folclorice, de revistă, cabaret, de circ, de păpuşi şi/sau marionete, de teatru instrumental, respectiv concerte de muzică academică, simfonică, vocal-simfonică, camerală, corală, folclorică, electronică.

PSD: ”Ameninţare gravă la sănătatea publică din România”

Chiar dacă metaforic Congresul PNL ar putea fi asociat cu unele dintre aceste activităţi, din punct de vedere juridic evenimentele politice nu pot fi asimilate categoriei de «activitate culturală» sau «producţie artistică». Prin urmare, organizarea unui congres politic cu 5.000 de participanţi cu prezenţă fizică nu respectă rigorile legale în vigoare şi, ca atare, capătă aspectul infracţiunii sancţionate de art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Drept urmare, având în vedere că un astfel de eveniment politic nu respectă măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, organizarea unui astfel de congres, cu un număr atât de mare de persoane, care provin de pe întreg teritoriul naţional riscă să contribuie semnificativ la răspândirea virusului SARS-CoV-2 la nivelul întregii populaţii, ceea ce ar constitui o ameninţare gravă la sănătatea publică din România.

Prin urmare, vă solicităm să luaţi toate măsurile necesare pentru prevenirea şi împiedicare comiterii unei astfel de infracţiuni, inclusiv prin sancţionarea şi dispersarea celor care vor încerca să participe la această întrunire eminamente politică”, arată sezisarea social-democraţilor făcută către autorităţi.

PNL are programat, sâmbătă, congresul pentru alegerea noului președinte, la care urmează să participe 5.000 de delegați, la Romexpo.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati