PSD Sector 1 critică decizia ministrului Educației de a-l lăsa fără atribuții pe secretarul de stat Florin Lixandru

Partidul Social Democrat Sector 1 consideră inacceptabilă reacţia ministrului Educaţiei, Ligia Deca, faţă de secretarul de stat Florin Lixandru, căruia i-au fost retrase atribuţiile drept pedeapsă pentru exprimarea unor opinii.

„Reacţia violentă a doamnei Deca, care trădează lipsa oricăror reflexe democratice, a fost generată de observaţii pertinente şi de bună credinţă, făcute de domnul Lixandru tocmai pentru a îmbunătăţi proiectele Legilor Educaţiei.

Dacă în mijlocul unei dezbateri publice reacţia la opinii diferite este politica pumnului în gură, atunci doamna ministru nu şi-a înţeles rolul, nici importanţa temelor dezbătute. Opiniile PSD, formulate fie de domnul Lixandru, fie de alţi colegi profesori sau profesionişti ai domeniului sau opiniile exprimate de specialişti apolitici, de societatea civilă, au rolul de a asigura accesul la educaţie pentru copiii dezavantajaţi, pentru cei din diaspora sau examene de admitere sau bacalaureat fără încurajarea meditaţiilor costisitoare.

Având în vedere toate acestea, Partidul Social Democrat Sector 1 solicită Partidului Naţional Liberal ca, de la nivelul Ministerului Educaţiei şi până la cel al Consiliului Local să revină la colaborarea bazată pe deschidere, colegialitate şi urmărirea interesului public”, a transmis PSD Sector 1.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Florin Lixandru spune că i-au fost retrase atribuţiile printr-un ordin de ministru

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati