PSD solicită Guvernului să asigure elevilor câte două teste anti COVID-19 pe săptămână

1
267
sursa foto: www.politia6.ro

PSD cere ca Guvernul să asigure testarea anti Covid-19 a elevilor. ”Testarea anti-COVID-19 reprezintă principala soluție pentru menținerea școlilor deschise”, atrag atenția reprezentanții partidului.

„PSD solicită Ministerului Educației și Ministerului Sănătății să ajungă urgent la un acord cu privire la organizarea testării anti-COVID-19 în unitățile de învățământ, astfel încât în noul an școlar toți elevii din România să poată participa cu prezență fizică la cursuri. Testarea anti-COVID-19 reprezintă principala soluție pentru menținerea școlilor deschise, în contextul în care elevii sub 12 ani nu au opțiunea vaccinării, iar pentru cei care au împlinit această vârstă rata de vaccinare este încă extrem de scăzută (2,76% – copiii între 12 și 15 ani, 16,4% dintre copiii între 16 și 19 ani).

Asigurarea a cel puțin două teste anti-COVID-19 pe săptămână pentru fiecare elev ar constitui un efort financiar și logistic justificat, în comparație cu pierderile enorme pe care le-ar presupune închiderea școlilor și revenirea la sistemul de predare online care și-a dovedit ineficiența.

PSD consideră că cei doi miniștri care răspund de organizarea sanitară a școlilor trebuie să lase la o parte divergențele politice și să ajungă la un acord privind tipul de teste care să fie folosite în rândul elevilor, astfel încât acestea să poată fi achiziționate și distribuite până la începerea anului școlar”, transmite PSD printr-un comunicat de presă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.