Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Racovăţ-Diakivti, dintre România şi Ucraina, a devenit operaţional

Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Racovăţ-Diakivti, dintre România şi Ucraina, a devenit operaţional, vineri, la aproape 13 ani de la închiderea sa.

PTF Racovăţ-Diakivti a fost deschis în regim de trafic internaţional pietonal şi rutier, fără marfă, cu program de funcţionare permanent.

Astăzi, a avut loc redeschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț-Diakivti în regim de trafic internaţional la graniţa cu Republica Ucraina.
Punctul funcţionează în subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași şi este deschis în regim de trafic internațional pietonal şi rutier, cu program de funcționare permanent. Acesta beneficiază de două artere de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din ţară, cabine de control, spaţii interioare, echipamente tehnice şi IT. Personalul care îşi desfăşoară activitatea în supravegherea şi controlul trecerii frontierei este asigurat de la structurile Poliţiei de Frontieră.
Noul punct de frontieră se alătură celor cinci puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internaţional la graniţa României cu Ucraina, operaţionalizarea lui urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători între România şi Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati