Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, după ce părintele Calistrat a fost acuzat că a lovit o enoriașă: Un gest violent și scandalos

Un gest violent și scandalos – așa a calificat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române gestul preotului din Iași care a lovit o enoriașă. Vasile Bănescu a condamnat agresiunea și ”incultura laică și teologică instalate în mediul clerical” și a adăugat că preotul este subiectul unei anchete a eparhiei din care face parte, relatează Știrile TVR.

Vasile Bănescu,  purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: Întrucât mi se solicită insistent și justificat un punct de vedere în legătură cu gestul violent și scandalos comis de un cleric monah acum două zile, dar și pentru că in același timp acest caz este subiectul unei anchete pe care doar eparhia de care aparține o poate desfășura și doar ea poate comunica rezultatele ei, eu nu pot transmite decât un punct de vedere general valabil referitor la conduita unui cleric, oricine ar fi el: Vedetismul, grobianismul, fachirismul verbal cu aer sapiențial, violența de orice fel, incultura laică și teologică instalate în mediul clerical/monahal sub masca „conservatorismului” de mahala xenofobă și filetistă, reprezintă tot atâtea ratări ale întâlnirii cu vocația pastorală, dar mai ales cu creștinismul însuși.

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost filmat în timp ce lovea o femeie în curtea unei biserici, de față cu mai mulți martori.

Confruntant cu imaginile, preotul a declarat că nu a făcut decât s-o împingă pe enoriașă, care ar fi avut probleme de comportament.

Femeia a făcut plângere la Poliție.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati