Puternica familia Dayan, una dintre cele mai bogate din Israel, transformă emblematicul fost Palat BCR într-un hotel de 5 stele

Familia Dayan, aflată în topul celor mai bogate familii din Israel, pregătește consolidarea și restaurarea monumentului istoric Palatul Oscar Maugsch, cumpărat în 2019 de la Banca Comercială Română, și transformarea acestuia într-un hotel de 5 stele, în urma unei investiții estimate la 20 de milioane de euro, potrivit profit.ro

După ce a cumpărat clădirea cu 28 de milioane de euro, dezvoltatorul imobiliar este pregătit să mai investească încă circa 20 de milioane de euro în consolidarea, restaurarea și recompartimentarea palatului cu scopul transformării într-un hotel de 5 stele.

„Conform studiilor preliminare, hotelul, care urmează a fi clasificat cu 5 stele, va avea un număr total de circa 157 camere, dispuse pe Etajele 1, 2, 3 și Mansardă.

La Parter, curtea interioară dintre Corpurile A și B va fi acoperită cu un luminator din sticlă, fiind transformată în Lobby-ul de acces al hotelului – un spațiu reprezentativ din punct de vedere arhitectural și funcțional.

Parterul va mai include spații pentru restaurante, sala de evenimente, săli de meeting, toate parte a funcțiunii de Hotel și spații comerciale adiacente acestuia, cu acces din spațiul public.

La Subsol se intenționează organizarea unei zone SPA (conform cerințelor clasificării hotelului), cu acces prioritar pentru oaspeții hotelului și ocazional pentru clienții din afara acestuia“, se precizează în documentele înaintate de investitor autorităților.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati